LA MULȚI ANI, SENSEI! - 8 minute în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 13 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Ambasadoarea Chinei consideră Maramureșul un fel de rai, care merită a fi vizitat de mai mulți dintre conaționalii Excelenței Sale
La întâlnirea cu autoritățile locale, de vineri, 25 octombrie, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Jiang Yu a subliniat că Maramureșul are un farmec aparte, care îl face unic între alte județe ale României, ”fiind văzut ca un rai pentru noi toți cei care venim din alte părți ale lumii”. Deși România are foarte multe resurse turistice, nu s-a dezvoltat suficient față de țările din vecinătate. ”Acolo avem anual avem sute de mii de vizitatori chinezi, în timp ce în România, vin, în medie, 10.000 de turiști” – a arătat ambasadoarea.
”Dorim să consolidăm în continuare schimburile interumane și transmit invitația președintelui Consiliului Județean de a participa, anul viitor, la întâlnirea pe care o vom avea pe tema infrastructurii de transport și a construirii orașelor inteligente, inițiativă coordonată de Ministerul Dezvoltării Regionale.
În domeniul educațional aș dori ca, în fiecare an, să invităm un student să facă studii în China, pentru că simt o apropiere naturală față de tinerii care provin din județele românești pe care deja le-am vizitat” – a subliniat Excelența Sa, Jiang Yu.
Ambasadorul RP Chineze s-a arătat extrem de încântată de faptul că, în Baia Mare și în Sighetu Marmației există cursuri de predare a limbii chineze și că tot mai mulți maramureșeni s-au arătat interesați să învețe chineza.