Micuța artistă Lia Ciutac vă invită la spectacol; Împlinește 10 ani și dorește să ofere un cadou muzical celor care o apreciază - 5 ore în urmă
Lucian Perța, cel mai mare parodist român, la întâlnire cu elevii Liceului ,,Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus - 6 ore în urmă
Bucuria, ura și alte orătănii - 6 ore în urmă
Spectacol emoționant susținut de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” la Colegiul Național „Mihai Eminescu” - 6 ore în urmă
Alo? N-ați văzut un an maro? - 6 ore în urmă
Jandarmii montani și elevii claselor I, o discuție despre siguranță și responsabilitate pe munte - 9 ore în urmă
Două prestigioase doctorate în domeniul Filosofie, la Baia Mare - 11 ore în urmă
Creșă nouă pentru copiii din Borșa - 12 ore în urmă
Toate pârtiile și instalațiile sunt deschide la SuperSki Cavnic - 13 ore în urmă
Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare și-a sărbatorit patronul spiritual - 14 ore în urmă
Eleve de la „Lucaciu” pe podium la concursul național “App Inventor – Fii eroul orașului tău”
În toamnă, Asociația ADFABER a dat startul primei ediții a competiției naționale “App Inventor – Fii eroul orașului tău”, care s-a adresat elevilor de liceu pasionați de tehnologie și IT. Competiția a constat în identificarea unei probleme din societate sau chiar din comunitatea locală și soluționarea sa prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, precizează organizatorii.
Elevi din întraga țară (formați în echipe de câte doi și coordonați de un profesor) și-au trimis proiectele pe mail, acestea fiind apoi evaluate de un juriu specializat. Acesta a apreciat, în special, ideea care stă în spatele întregului proiect, alături de creativitatea și funcționalitatea aplicațiilor.
În urma competiției, pe podium s-au clasat și elevi de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Mai exact, Alexandra Teșileanu (foto stânga) și Alexia Maria Tibil (foto dreapta) din clasa a XI-a, coordonate de prof. Ioana Claudia Mureșan, au obținut locul al treilea cu proiectul „Leafagram”. Aplicația acestora și-a propus să reducă gradul de poluare, prin apropierea tinerei generații de natură, prin intermediul unor obiective zilnice.
„Când am auzit de acest concurs am fost puțin nesigură în legatură cu participarea, mai ales pentru că nu mă axez prea mult pe informatică și mă temeam să nu dau greș sau să nu dezamagesc pe cineva. Cu toate acestea, faptul că am lucrat în echipă a însemnat foarte mult pentru mine. Am colaborat mult și cred că asta a fost cheia acestui succes. Consider că am învățat foarte multe în această perioadă, atât din punct de vedere al informaticii, cât și din punct de vedere al colaborării într-o astfel de echipă. Aș putea spune că am muncit mult și, pe de o parte, am avut și așteptări, motiv pentru care m-am bucurat foarte tare când am văzut că munca noastra a fost răsplatită. De asemenea, am avut norocul de a fi coordonate de doamna profesor Claudia Murețan, care a avut răbdare cu noi și care ne-a îndrumat în direcția potrivită. În concluzie, această experiență a fost una unică și plină de învățături”, a declarat Alexia Maria Tibil.
La rândul ei, Alexandra Teșileanu spune: „Am luat participarea la acest concurs ca pe o provocare, dar și ca pe o modalitate de a ajuta la rezolvarea unei probleme majore a societății. Am gândit conceptul aplicației ca fiind unul care să stârnească în special interesul tinerilor, deoarece educarea lor contribuie la crearea unui viitor verde. Am lucrat mult împreună. Ne-am consultat cu privire la toți pașii pe care i-am făcut și am dezbătut fiecare idee nouă. A fost o ocazie perfectă pentru a înțelege mai bine ce presupune o aplicație și implementarea acesteia. Nu pot sa spun că mă așteptam să fim premiate la acest concurs, dar se pare că eforturile noastre au fost apreciate de juriu, lucru care m-a bucurat”.
1 Comentariu în această postare
Maria
Felicitari si succese in continuare!