Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 29 minute în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 51 minute în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 1 oră în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 8 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 9 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 9 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 9 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 9 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 9 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 10 ore în urmă
În 2019, Muzeul de Mineralogie Baia Mare a avut 27.895 de vizitatori
Anul 2019 a fost unul bogat în evenimente culturale, științifice și educaționale pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. Pragul instituției a fost trecut de 27.895 de vizitatori, recordul fiind atins în luna august – 4.101 vizitatori. În ceea ce privește grupurile înregistrate anul trecut, acestea au fost în număr de 494, dintre care 373 formate din persoane cu cetățenie română și 121 din persoane de alte naționalități, în principal din Ungaria și Israel. Vizitatori au mai fost și din Polonia, Germania, Turcia, Spania, Ucraina, Italia, Republica Moldova.
„O sinteză a acestui an evidențiază un număr de 25 de evenimente culturale, 12 expoziții la sediu și în diferite locații din țară, participări la manifestări științifice, organizarea de evenimente educaționale, îmbogățirea patrimoniului muzeal cu eșantioane minerale și un număr impresionant de colaborări deosebit de valoroase cu instituții de cultură și de învățământ din România. Dacă anul 2018 a fost anul al cercetării științifice (datorită celor 11 lucrări prezentate, la cele șapte manifestări științifice și a celor opt articole publicate în reviste de specialitate), anul 2019 poate fi numit anul expozițiilor, prin cele 12 expoziții temporare organizate reușind să stabilim un nou record la nivelul instituției, față de cel anterior de 11 expoziții, înregistrat în anul 2005”, anunță reprezentanții Muzeului de Mineralogie.
În 2019, patrimoniul muzeal s-a îmbogățit cu un număr de 58 eșantioane minerale, opt dintre acestea fiind achiziționate, iar 50 recepționate prin donație.