Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 11 minute în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 33 minute în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 56 minute în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 7 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 8 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 9 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 9 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 9 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 9 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 9 ore în urmă
Centenarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca va fi marcat și în Baia Mare
Joi, 30 ianuarie, de la ora 12.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (Baia Mare, str. Monetăriei, nr. 1-3) va avea loc prezentarea proiectului de solidaritate și promovare sub genericul „Institutul de Istorie «George Barițiu» la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului”.
Mai exact, pentru a marca cei 100 de ani de existență ai Institutului clujean, acțiunea va avea loc simultan în cel puțin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, muzee, arhive, asociații profesionale ș.a.).
„Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se alătură acestui proiect de suflet în care, prin intermediul unui material PowerPoint, vor putea fi cunoscute activitatea și realizările Institutului în domeniul cercetării istorice de-a lungul celor 100 de ani de activitate. Evenimentul va fi coordonat de doi dintre specialiștii muzeului – Viorel Rusu și Marius Câmpeanu – care și-au susținut tezele de doctorat în cadrul Institutului de Istorie «George Barițiu» din Cluj-Napoca al Academiei Române. Îi invităm alături de noi pe toți membrii comunității băimărene și maramureșene interesați de cunoașterea trecutului și de cercetarea științifică în domeniul istoriei”, precizează reprezentanții Muzeului.