Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 8 minute în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 32 minute în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 56 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 2 ore în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 2 ore în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 5 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 15 ore în urmă
6000 de maramureșeni au rămas fără curent electric
Peste 6000 de consumatori din județ au rămas nealimentați, azi, 5 februarie, cu energie electrică. E vorba de consumatori din 15 localități: Baia Mare, cartier Ferneziu; parțial orașul Cavnic; Moisei; Rus; zona Izvoare; zona Șișești; zona Târgu Lăpuș cu localitățile aferente, unii rămânând fără curent încă din perioada amiezii. Inițial au fost avariate integral trei linii de medie tensiune și altele trei – doar parțial și erau afectate 90 posturi de transformare. Principala cauză a avariilor e reprezentată de rafalele puternice de vânt. Pentru remedierea defecțiunilor, Electrica a trimis în teren 14 echipe de intervenție.
Spre seară mai erau 1051 de consumatori nealimentați cu energie electrică, fiind afectate integral două linii de medie tensiune și patru – afectate parțial. 19 puncte de transformare mai erau afectate. Mai rămăseseră șase localități nealimentate cu energie electrică (Izvoare, Suior, Cetățele, Suciu de Sus, Groșii Tiblesului și Larga). În teren încăi intervin pentru remedierea deficiențelor 10 echipe de la societatea Electrica.
„Vântul ne-a stins lumina, peste tot. Am primit mai multe telefoane din partea cetățenilor. În jurul orei 19.00, a revenit, după care s-a luat din nou, iar apoi a revenit din nou. M-am certat în repetate rânduri cu cei de la Electrica, să avem o rețea de rezervă, însă în România e mai greu. Pentru cei cu centrală pe lemne, există baterii care țin între două și patru ore, în funcție de câți consumatori sunt, însă nu trebuie să ne bazăm pe asta. M-a surprins plăcut faptul că a revenit curentul destul de repede, sperăm să nu mai fie probleme” – a afirmat viceprimarul din Șișești, Gavril Costin.
O situație similară a avut loc în satele aparținătoare ale orașului Târgu Lăpuș. „Problemele au apărut către Răzoare și, mai departe, către Vima. Am primit telefoane de la cetățeni, că altfel nu am fi știut, nu ne-a informat nimeni de la Electrica. Am aflat că sunt niște avarii la stațiile Răzoare și Groape. După ora 19.00, situația s-a remediat, era vorba despre un fir defect. Cel mai mult s-a stat fără curent atunci când a fost furtuna aia celebră. Sunt atâtea Electrica încât nu mai știi ce să crezi. Eu cred că ar fi bine să aloce mai multe echipaje pentru intervenții” – a declarat Mitru Leșe, primarul orașului Târgu Lăpuș.
Primarul comunei Șișești, Ioan Mircea Tentiș, s-a arătat, la rândul său, nemulțumit de modul în care funcționează operatorul de distribuție a energiei electrice în caz de avarii generate de fenomene meteo periculoase. „Am sunat și eu, au sunat și oamenii. Nu a răspuns nimeni. Sistemul lor pentru situații de urgență merge foarte prost când sunt deranjamente. În lipsă de informații, oamenii sună la primar. Am avut cam 40 de apeluri. Cam 2-3 ore nu am avut curent în comuna Șișești. Cred că trebuie dezbătută problema la nivel de instituții județene” – a declarat Ioan Mircea Tentiș. (C.Ț.)
2 Comentarii în această postare
CARABAN LAURA
Nici în localitatea Rus, comuna Dumbrăvița, nu a fost energie electrică aproximativ 3 ore(între orele 15,15 -18).
Trump
Este incredibil și inexplicabil ca în anul 2020 să fie întreruperi din 10 în 10 minute. Folosesc aparatură (care este supusă la șoc) de peste 10.000 euro. Sunt curios cine o să plătească daunele.