Viorica Pop și aportul său deosebit în păstrarea culturii tradiționale din Țara Lăpușului - 11 ore în urmă
De vorbă cu talentata Alexandra Țară: „Muzica mă face să mă simt împlinită și sper ca, prin darul meu, să pot aduce bucurie și emoție celor care mă ascultă” - 12 ore în urmă
Mâine, în Baia Mare: Ceremonial militar și religios cu ocazia împlinirii a 15 ani de SMURD - 13 ore în urmă
Spectacol de Mica Unire organizat de Școala Populară de Artă din Baia Mare - 15 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (II) - 17 ore în urmă
La Colegiul „Vasile Lucaciu” se organizează o simulare a examenului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea - 18 ore în urmă
Retrospectiva anului 2024 la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș - 19 ore în urmă
Apel umanitar: O mamă și 13 copii au nevoie de lemne, haine și alimente - în urmă
În această duminică: Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia - în urmă
Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Județean Baia Mare va fi dotat cu echipamente performante - în urmă
Acțiuni ale pompierilor pentru întâmpinarea Zilei Protecției Civile din România
În ultimul weekend (22-23 februarie) , personalul inspecției de prevenire din cadrul ISU Maramureș a organizat o acțiune de informare preventivă, ce prefațează Ziua Protecției Civile din România (28 februarie). Pompierii și voluntarii SMURD au fost prezenți în patru centre comerciale din Baia Mare, unde au distribuit materiale de informare pe teme de protecție civilă și prevenire a situațiilor de urgență. Cetățenii au primit sfaturi despre cum trebuie să se comporte pe durata și după producerea unui cutremur, precum și informații legate de pericolul reprezentat de improvizații. Pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate puncte de informare și în Maramureșul istoric.
Pregătirile și acțiunile pentru întâmpinarea Zilei Protecției Civile din România au început de ceva vreme. Astfel, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Maramureș . În 19 februarie, pompierii s-au întâlnit în 19 februarie cu elevii Liceului Tehnologic din Ocna Șugatag, cărora le-au prezentat regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, precum incendiile și cutremurele.
Tot atunci, pompierii au făcut instructajul anual de pregătire cu șefii centrelor operative cu activitate temporară/secretarii localităților Ocna Șugatag, Budești și Călinești. Le-au prezentat, printre altele, ultimele modificări legislative privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice, criteriile de performanţă privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, respectiv regulamentul de organizare și funcționare al comitetului local pentru situații de urgență/centrului operativ cu activitate temporară. Pompierii le-au dat celor prezenți pliante pe teme de protecție civilă, care vor fi distribuite cetățenilor localităților respective.