Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 4 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 5 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 5 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 6 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 7 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 7 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 11 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 17 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 19 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
A furat 15,7 milioane de euro din bani publici și a fost închisă pentru șase ani și jumătate
A lucrat timp de 40 de ani în Comisia Națională pentru Sănătate și Asistență Socială, iar timp de 25 de ani a delapidat 15,7 milioane de euro din bani publici, făcând transferuri bancare către conturile proprii sau copiilor ei: două fiice și fiu. Practic, a trăit în lux pe banii statului:și-a cumpărat cai de rasă, mașini și bijuterii scumpe, o proprietate în Africa de Sud și o fermă abandonată în Suedia (vecinilor spunându-le că e scriitoare). Jumătate din suma furată nu a mai putut fi recuperată.
Colac peste pupăză, în 2017 regina Danemarcei i-a acordat Annei Britta Nielsen (acum în vârstă de 65 de ani – verzi foto)) Medalia de Merit pentru munca depusă. Da, surprinzător, această delapidare din banii care ar fi trebuit să ajungă cu precădere la persoanele cu dizabilități s-a petrecut într-o țară în care nici nu e de conceput așa ceva. Din această cauză nici nu existau sisteme de control la instituția la care lucra daneza. De altfel, la proces Anna Nielsen a încercat să folosească această stare de fapt în apărarea sa, susținând că delapidarea a funcționat atâta timp, tocmai pentru că nimeni nu a controlat-o. ”Era atât de simplu să adaugi bani în contul tău. Am vrut să mă opresc, dar am devenit dependentă de bani” – a declarat ea judecătorilor.
Scandalul a izbucnit în august 2018, când daneza a fugit în Africa de Sud, de unde a fost extrădată trei luni mai târziu. Procesul a durat, așa că abia în februarie 2020 s-a dat sentința în cazul celei mai mari fraude din istoria Danemarcei: șase ani și șase luni de închisoare (față de opt ani, cât au cerut procurorii). Cum ar veni, câte un an la fiecare 2,5 milioane de euro!