Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Final de controversă: OMS recomandă evitarea ibuprofenului și utilizarea paracetamolului
Persoanele care au suspiciunea că au contractat noul coronavius nu ar trebui să ia popularul medicament ibuprofen fără consultarea medicului, a transmis marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS a evidențiat existenţa unor cercetări în desfăşurare privind posibile efecte negative, relatează DPA, citat de Agerpres.
Într-o conferinţă de presă susţinută la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că nu există studii recente care să stabilească o legătură între acest medicament antiinflamator şi creşterea ratei mortalităţii, dar a adăugat că experţii analizează în prezent chestiunea. “Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicaţie”, a declarat Lindmeier, potrivit Agerpres.
Mesajul transmis de OMS vine după ce oficiali francezi din domeniul sănătăţii au atras atenţia să nu se folosească medicamente antiinflamatoare nesteroidiene împotriva bolii COVID-19 declanşate de coronavirus. Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina şi altele. Un articol recent din publicaţia medicală The Lancet a avansat ipoteza că unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 care suferă de asemenea de hipertensiune sau diabet.
Christian Lindmeier a declarat totodată că doi angajaţi ai OMS au fost infectaţi cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care cauzează boala respiratorie COVID-19. Câteva sute de angajaţi ai OMS au început de marţi să lucreze de acasă. Agenţia de sănătate a ONU nu mai invită jurnalişti la birourile sale pentru a-i informa în legătură cu ultimele evoluţii privind pandemia de coronavirus, ci îşi transmite conferinţele de presă pe reţelele de socializare.