Daruri de la polițiștii de frontieră din Poienile de sub Munte - 26 minute în urmă
Doliu în echipa Las Fierbinți - 2 ore în urmă
Veste excelentă pentru Maramureș și pentru iubitorii de trenuri istorice - 2 ore în urmă
40 de ani de când Minaur a câștigat Cupa IHF, în finala cu Zaporoje - 2 ore în urmă
Tradițiile românești de Paști, prezentate cu succes la Expo 2025 Osaka - 3 ore în urmă
În prag de sărbători: Polițiștii din Suciu de Sus și elevii aflați în practică s-au mobilizat și au adus zâmbete unor familii nevoiașe - 3 ore în urmă
„Danț la șură” în Satulung în această după-amiază - 4 ore în urmă
De Ziua cărții, la Cărturești - 4 ore în urmă
Mesajul de Paște care a scandalizat SUA - 5 ore în urmă
Alexandru Filipașcu – istoric, preot, cărturar și martir al Maramureșului - 6 ore în urmă
Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!
Ministerul Sănătății a arătat că, până în prezent, nu a fost raportat nici un caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării.
Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). În plus, se recomandă să spălați bine fructele și legumele.
„Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere a infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă” – au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.
2 Comentarii în această postare
Magda
Este o contradicție: dacă corona rezista pe suprafețe, de ce nu reprezintă o mare problema legumele și fructele? Și pe ele se pune mâna ( și chiar foarte multe…) ! Daca noi trebuie să ne spălăm 30 sec cu apa și săpun, de ce in cazul lor este suficientă doar apa ( mă rog, cu mai multă insistență)? Nu le fierbem pe toate : portocale, lamai, ridichi , salate etc
Emanuel
După ce le cumpărați, le puteți lăsa așa timp de câteva zile, apoi le puneți în soluție cu apă și bicarbonat 15-20 de minute, apoi le consumați. Așa am auzit și eu.