Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 7 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 7 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 8 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 12 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 19 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Atenție, se schimbă ora!: La noapte dăm ceasurile înainte cu o oră
Duminică, 29 martiem trecem la ora de vară. Asta înseamnă că sâmbătă noaptea spre duminică, ora 3.00 devine ora 4.00, astfel că ziua de 29 martie va fi cea mai scurtă zi din an, pentru că va avea mai puțin cu o oră.
Ora de vară se aplică din 29 martie până în 24-25 octombrie, respectiv din ultima duminică din martie până la ultimul weekend din luna octombrie.
În România, prima oară când s-a trecut la ora de vară a fost în 1939 și până în 1941. Apoi s-a revenit în 1979 și a funcționat din prima duminică din aprilie până în prima duminică din octombrie, iar din 1997, ora se schimbă în ultima duminică din martie și revine în ultima duminică din octombrie. De asemenea, nu se mai schimbă la ora 00.00 care se transformă în ora 01.00, ci ora 3.00, care devine ora 04.00.
Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. Trecerea la ora de vară se face la circa o săptămână după echinocțiul de primăvară, în această perioadă durata de lumină crescând treptat până la solstițiul de vară, momentul în care Soarele va lumina cel mai mult în emisfera nordică.
În momentul de față, conform digi24.ro, este analizată eficiența și efectele acestei schimbări de oră, existând suspiciuni că ar produce efecte negative asupra sănătății. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. Trecerea la ora de vară se face la circa o săptămână după echinocțiul de primăvară, în această perioadă durata de lumină crescând treptat până la solstițiul de vară, momentul în care Soarele va lumina cel mai mult în emisfera nordică.
DirectMM.ro