Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 3 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 4 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 5 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 5 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 6 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 6 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 10 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 16 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 18 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Val de incendii de vegetație uscată în Maramureș: Suprafețe întinse mistuite de flăcări în tot județul (GALERIE FOTO)
Număr impresionant de incendii de vegetație uscată în tot Maramureșul, la acest sfârșit de săptămână. Cauza pare a fi curățenia de primăvară, care nu a putut fi zădărnicită de pandemia COVID-19.
În acest weekend, în ultimele ore, s-au înregistrat incendii de vegetație uscată în Bocicoiel către Bogdan Vodă, în Negreia pe imaș, în Vișeu de Sus, pe strada Podinei din Baia Mare, în Vadu Izei, în Bogdan Vodă pe strada Măgura, pe strada Hornului din Baia Mare, în Borșa, zona Vălcineț, în Baia-Sprie pe strada Crinului, în Lăpușel, Recea, zona două Veverițe, în Nănești, zona Coman, în Vima Mică și în Dumbrăvița, lângă Poligon, respectiv în zona Câmpu Negru din Sighetu Marmației. Vântul a favorizat, în unele zone, răspândirea focului.
Unul dintre cele mai violente a izbucnit în 29 martie, la orele după amiezii, în zona Două Veverițe din comuna Recea. La fața locului s-au deplasat atât pompieri din cadrul Detașamentului Baia Mare, cât și voluntari de la servicul din cadrul localității. Primarul Pavel Octavian a solicitat sprijin pentru a stinge focul. „Suntem aici, la fața locului (n.red. – ora 16.00). Sunt și pompieri, și voluntari. Problema este că suflă vântul foarte tare și e greu de stăpânit focul. Facem apel la voluntari să ne ajute. Credem că cineva a aruncat un chiștoc din parcare” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Pavel Octavian.
Trebuie menționat și faptul că voluntarii chemați în sprijin au fost rugați să păstreze regulile de distanțiere socială față de ceilalți aflați în zonă, pentru a nu facilita răspândirea noului coronavirus. În total, au ars șase hectare de vegetație uscată și măriciniș. Cauză probabilă atât aici, cât și în majoritatea cazurilor – curățenia de primăvară. Mai exact, lucru cu focul desfășurat fără a fi luate suficiente măsuri de siguranță
Vom reveni și cu alte cu informații!
C.Ț.
1 Comentariu în această postare
Whahahsbxb
Ba ma lași cu chiștocul tău ! Toată lumea știe ca dați foc intenționat ( localnicii cu terenuri in zona )!