Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 42 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 2 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 3 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 4 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 8 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 14 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 16 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Nelu Tătaru, despre izolarea persoanelor din categoriile vulnerabile: „Se ia în calcul și mai mult de o lună dacă situația va fi dificilă!”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a evocat ipoteza potrivit căreia izolarea persoanelor din categoriile vulnerabile, adică vârstnicii de peste 65 de ani, să dureze chiar mai mult de o lună față de timpul care va fi impus tuturor celorlalte categorii, a notat digi24.ro.
„Se ia în calcul și mai mult de o lună dacă situația va fi dificilă. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt vulnerabili. Uitați-vă, în acest moment, la cei care produc decesele. Sunt cei care au patologie multiplă, care au comorbidități, au peste 65 de ani. Și cei tineri sunt, la noi, cu comorbidități. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii și în acest sens trebuie să luăam măsurile care trebuie luate” – a declarat ministrul Sănătății.
De asemenea, ministrul Sănătății a mai clarificat că se pot asigura serviciile de urgență, inclusiv în clinicile private de stomatologie dacă au avizul DSP. „Pot asigura sistență stomatologică de urgență. Avizul din partea DSP-ului este pentru tot ce înseamnă urgență. Sunt anumite județe care au acest cabinet pentru urgențe în unitatea de primiri urgențe, sunt județe care nu au. Mai rămâne ca stomatologii, că sunt clinici private sau nu, cu avizul DSP-ului să acorde asistență stomatologică pentru urgențe” – a completat Nelu Tătaru.
Reamintim faptul că, pe 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile în România, această perioadă urmând să se încheie marţi, ultima zi în stare de urgenţă. Marți, șeful statului va emite un nou decret, care va intra în vigoare de miercuri și care va prelungi starea de urgență până pe 14 mai, a mai explicat digi24.ro. Conform Legii privind decretarea stării de urgenţă şi a stării de asediu, în funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.
Preşedintele va emite marți decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile. Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că este necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună: „Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”.