Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Semne bune: Maimuțele care au primit un vaccin anti-coronavirus au devenit imune la boală
În cursa mondială pentru un vaccin împotriva coronavirusului, Universitatea Oxford pare să facă cel mai mare pas înainte, a notat digi24.ro.
Șase maimuțe care au primit un vaccin dezvoltat la Universitatea din Oxford sunt sănătoase și nu au niciun simptom al bolii după expunerea susținută, timp de 28 de zile, la coronavirus, relatează The New York Times.
Rezultatul este încurajator pentru vaccinul care a început să fie testat și pe oameni, însă ar putea trece luni de zile până când acesta ar fi disponibil.
Experimentul pe maimuțe a fost realizat la sfârșitul lunii martie, de către oamenii de știință de la Laboratorul Rocky Mountain din Hamilton.
Șase macaci rhesus au primit vaccinul produs de Institutul Jenner și de Oxford Vaccine Group. Maimuțele au fost apoi expuse la niveluri ridicate de coronavirus, despre care se știa că au îmbolnăvit anterior alte maimuțe. Totuși, aceste maimuțe nu au fost deloc afectate și au rămas sănătoase 28 de zile mai târziu.
„Macacul rhesus este cea mai apropiată specie de oameni”, a declarat pentru The New York Times, Vincent Munster, șeful unității care a desfășurat experimentul.
Institutul Jenner, care lucrează ca parte a Oxford Vaccine Group, conduce cursa globală pentru un vaccin contra coronavirusului. Guvernul Regatului Unit a promis 20 de milioane de lire sterline pentru testare.
Vaccinul administrat maimuțelor se numește hAdOx1 nCoV-19. Testele pe oameni au început în urmă cu câteva zile și se așteaptă să fie finalizate în septembrie. Procesul de dezvoltare a unui vaccin este lung, iar luna septembrie pentru finalizare este un termen extrem de scurt pentru acest domeniu.
Cu toate că maimuțele pe care s-a desfășurat experimentul au un ADN similar cu al oamenilor în proporție de 93 la sută, experții avertizează că nu există nicio garanție că acest vaccin va fi eficient și la oameni.