Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 12 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Tupeu periculos: Patru maramureșeni din Vișeu de Sus au vrut să evite carantina la întoarcerea în țară; S-au ales cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Inconștiența pare să nu cunoască limite în unele situații. Unii maramureșeni au crezut că pot păcăli autoritățile la reîntoarcerea în țară.
Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus au fost înregistrate, la data de 30 aprilie 2020, un număr de patru dosare penale, toate având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, prev.și ped.de art.352 alin.1 Cod penal.
„În fapt, în data de 30 aprilie 2020, în urma unor informații vizând răspândirea noului virus COVID 19, organele de cercetare penală din cadrul Poliției orașului Vișeu de Sus s-au deplasat la domiciliile a patru persoane domiciliate pe raza orașului Vișeu de Sus, unde au constatat faptul că, la data de 27 aprilie 020, în jurul orei 14.10, acestea au intrat în țară, prin vama Nădlac, întorcându-se din Austria, toate cu autoturismul marca VW Tiguan, evitând carantina, urmând să se efectueze cercetări în aceste dosare penale pentru a se stabili condițiile în care acestea nu au fost plasate în carantină” – au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.
Oamenii legii au precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.
C.Ț.