O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana, din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 8 minute în urmă
În luna ianuarie se fac prevestiri cu privire la timpul de peste an - 34 minute în urmă
Ce planete se pot vedea pe cer în aceste zile - 58 minute în urmă
„Stradivarius în Lumina Anului Nou” – concert extraordinar în Baia Mare, susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - 3 ore în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani - 7 ore în urmă
Studenții nu mai pot cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 90% - 8 ore în urmă
Mulți vizitatori la Muzeul Memorial Gheza Vida - 8 ore în urmă
În această perioadă: Preoții merg și sfințesc casele oamenilor prin stropire cu apă sfințită, vestind Botezul lui Hristos - 8 ore în urmă
Voucherele pentru alimente vor fi alimentate odată la 6 luni - 9 ore în urmă
„De la Recea la New York”: Călătorie muzicală la biserica greco-catolică din Mocira - 11 ore în urmă
Exemplu de bună administrație: Județul Cluj a inaugurat noul centru pentru managementul integrat al deșeurilor (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)
Zilele trecute, județul Cluj a oferit o lecție de administrație județelor din proximitate. A fost inaugurat noul centru pentru managementul integrat al deșeurilor. Cu acest eveniment, vecinii la sud de Maramureș au anunțat, oficial, că au incheiat, definitiv, epoca poluării.
Operatorul rampei temporare de deșeuri a RADP a notificat Agenția de Mediu în legătură cu atingerea pragului limită de 75% pentru depozitarea deșeurilor. În contextul deciziilor pe domeniul mediu ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și ținându-se cont de faptul că celula CMID este operațională, a fost asigurat fluxul deșeurilor sortate și ecologizate.
Investiția de la Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, este cel mai mare centru de acest tip din România, cu o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane de metri cubi. Pentru realizarea Celulei de depozitare au fost realizate lucrări de terasamente ce au presupus: dislocarea unor cantități de pâmânt și realizarea unor lucrări de umplutură de peste 750.000 de mc, echivalentul a aprox 42.000 de autobasculante de 18 mc; soluții complexe de stabilizare și drenare a apelor subterane interceptate în versantul pe care a fost realizată prima celulă ce au presupus forarea a peste 300 de piloti de beton armat cu diametrul de 900 de mm cu lungimi de pâna la 27 de m și a peste 430 de m de piloți secanți cu lungimi până la 24 de m, respectiv forarea unei lungimi cumulate de peste 15 km, conform CJ Cluj.
În fapt, sistemul de drenare a apelor subterane de sub celulă și sistemul de drenare a levigatului au presupus utilizarea unei cantități de peste 40.000 de mc de sorturi, echivalentul a peste 2.200 de autobasculante de 18 mc. Stația de osmoză de osmoză inversă pentru tratarea levigatului are o capacitate de operare de 106 metri cubi pe zi.
Între timp, în Maramureș, proiectul este tărăgănat, deja, de trei mandate. Evident, nimeni nu este de vină pentru eșec și toți dau vina unii pe alții. În fapt, situația pare un modus operandi folosit de către cei care justifică și ordonă, la nesfârșit, cheltuirea unor sume colosale din banul public, fără să indice și fără să responsabilizeze persoanele care ar fi vinovate pentru sumele suplimentare nejustificate, adică prejudiciul la buget. Proiectul fără de finalitate seamănă deja cu cel de la Barajul Runcu, început în 1987 și nefinalizat până astăzi. Noi credem că are legătură cu triada comenzi / recepții / plăți, însă este, deja, prea mult! Situația aceasta a ajuns să afecteze grav nu doar banul public, ci și calitatea vieții din Zona Metropolitană, întrucât a iscat deja și alte tensiuni în comunitate și, mai bine zis, și între comunități. Dar despre problemele protejării mediului și a sănătății, care țin de complicația cu depozitul temporar, urmează, pentru că lucrurile sunt într-o strânsă legătură.
DirectMM.ro
♻️VINERI A INTRAT ÎN NOUL CENTRU PENTRU MANAGEMENTUL INTEGRAT AL DEȘEURILOR PRIMA MAȘINĂ CU GUNOI SELECTAT.✅Investiția de la Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor are o valoare de aproximativ 70 milioane euro, este cel mai mare centru de acest tip din România, cu o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane metri cubi.♻️Județul Cluj încheie definitiv epoca poluării!
Gepostet von Consiliul Judetean Cluj am Montag, 25. Mai 2020
1 Comentariu în această postare
Eu
Ar fi interesant sa ziceti si cand a inceput proiectul si rezultatul actiunilor celor de la DNA. Ca sa fie un articol intreg si corect