Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 10 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 13 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 16 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 17 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 17 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 19 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - în urmă
Nelu Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie
Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că, pentru luarea unei decizii, se vor lua în calcul evoluția epidemiei, apariția unor noi focare și faptul că încă există transmitere comunitară a virusului, a notat digi24.ro.
Duminică a fost a treia zi la rând când s-a înregistrat un număr mare de noi cazuri. Au fost confirmate oficial 189 de îmbolnăviri, față de 187 în ziua precedentă, în condițiile în care au fost făcute cu 5.000 de teste mai puțin.
„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV.
Totodată, ministrul Sănătății a precizat că transmiterea comunitară se va păstra și pe parcursul acestei veri.
„Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a mai spus ministrul.