Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 18 minute în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 38 minute în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 1 oră în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 2 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 15 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 17 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 17 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 18 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 19 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 19 ore în urmă
După reabilitare, Palatul Cultural din Sighetu Marmației se va numi Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” (GALERIE FOTO)
Joi, 18 iunie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a efectuat trei vizite pastorale în Protopopiatul Sighet, oferind îndrumări pastoral-misionare şi administrativ-gospodărești.
Potrivit arhid. Adrian Dobreanu, responsabil Comunicații Media-online, prima vizită a avut loc la Palatul Cultural din Sighetu Marmației, care, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, va purta denumirea de Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”. Este cel mai important edificiu din întreaga Patriarhie Română în care nu mai există un proiect de reabilitare a unei construcții culturale de o asemenea anvergură, iar ca sumă accesată pentru proiect este a doua ca valoare după Palatul Patriarhal din Dealul Mitropoliei.
Au fost prezenți arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, pr. dr. Bogdan Gavra, pr. Virgil Jicărean, consilier eparhial al sectorului patrimoniu sacru și picură bisericească, pr. Dan Ioan Sidău – directorul administrativ al edificiului, ing. Mircea Lețiu, precum și persoanele implicate în implementarea acestui proiect.
S-a analizat stadiul lucrărilor până în prezent, precum și unele aspecte tehnice și de înfrumusețare ale palatului, cum ar fi vitraliile, culorile folosite ș.a.
A doua vizită pastorală a avut loc la Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Săpânța – Noul Peri, stareță fiind monahia Agnia Ciuban. Ultima vizită a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin a fost în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, comunitate care este păstorită de pr. Iustin Leon Luțai.