Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 4 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 5 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 5 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 6 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 7 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 7 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 11 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 17 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 19 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
În pandemie: Pacienți din Maramureș, Sălaj și Satu Mare au fost tratați în Laboratorul de Radioterapie al SJUBM
Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) informează că Laboratorul de Radioterapie din cadrul unității a funcționat din plin și în perioada stării de urgență, respectiv de alertă. Mai mult, specialiștii unității au preluat o parte din pacienții care nu au avut posibilitatea de a se trata în alte centre de radioterapie din cauza pandemiei cu virusul SARS COV 2.
În perioada 16 martie – 15 iunie în cadrul laboratorului au fost tratați 130 pacienți, dintre care 105 din Maramureș, 20 de pacienți din Satu Mare și 5 din Sălaj. Potrivit medicului șef al Laboratorului de Radioterapie, dr. Constantina Felicia, tipurile cele mai frecvente de cancere de care suferă pacienții care s-au prezentat în perioada mai sus menționată sunt: tumori de sân (30), tumori ale sferei genitale feminine (23), tumori de prostată (16), tumori pulmonare(14), tumori din sfera ORL (13), tumori rectale(11), tumori vezicale (4).
Numărul total de tratamente realizate anul curent, până la 15 iunie, este de 3.832.
„Menționăm că în perioada stării de urgență în laboratorul de radioterapie s-a lucrat din plin preluând o parte din pacienții care nu au avut posibilitatea de a se trata în alte centre de radioterapie din cauza pandemiei cu virusul SARS COV 2”, a precizat dr. Constantina Felicia.