PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 6 minute în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 51 minute în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 2 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 6 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 12 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 14 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 18 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - în urmă
La Muzeul de Etnografie a fost vernisată expoziția „Chipuri și cămeși”; o puteți vizita până la final de august (GALERIE FOTO)
Miercuri, 24 iunie, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a avut loc expoziția „Chipuri și cămeși”, aceasta fiind prima expoziție după redeschiderea muzeelor.
„A fost o experienta nouă, dar frumoasă. Am dorit să trăim bucuria deschiderii acestei expoziții împreună cu prietenii muzeului și să dăm un semnal pozitiv publicului nostru, de care am fost nevoiți să stăm departe și de care ne-a fost dor… Au răspuns invitației de a ne fi alături oameni dragi, colaboratori, colegi și prieteni ai muzeului și le mulțumim.
Mulțumim doamnei conf. univ. dr. Delia Suiogan, prodecan al Facultății de Litere din Baia Mare, pentru descifrarea mesajelor cusute de țărănci în nopțile lungi de iarnă, pe frumoasele cămeși maramureșene ; mulțumim artistului fotograf Gabriel Motica, un „împătimit” al promovării Maramureșului, care a surprins în peregrinările sale mii de chipuri ce spun povești, iar o parte din ele le-a alăturat cămeșilor alese de noi din lada de zestre a muzeului; mulțumim doamnei inspector școlar Cristina Ioan, că ne-a fost alături, dar și pentru surpriza muzicală de la finalul vernisajului, ce ne-a transpus în lumea satului de odinioară și ne-a făcut să simțim acea emoție pe care numai muzica o poate da.
Curatorul expoziției este colega noastră Anamaria Nagy, care, ajutată de echipa muzeului și folosindu-se de simțul artistic deosebit, a realizat o expoziție ca o „poveste cu îngeri” ce pune în valoare simplitatea și frumusețea cămeșilor maramureșene”, precizează reprezentanții Muzeului.
Expoziția poate fi vizitată până în 30 august.