Consulat Onorific al Republicii Moldova, inaugurat în Baia Mare; Florentin-Nicolae Tuș a fost numit consul onorific - 10 ore în urmă
Cum s-au pensionat cu sume halucinante directori și funcționari de stat - 12 ore în urmă
Expoziția „Glasul roților de tren” mai poate fi admirată la Muzeul de Mineralogie până duminică - 14 ore în urmă
Iluzia lui Cuza - 15 ore în urmă
Cupa C.S.S Baia Sprie la schi alpin a reunit 130 de sportivi de la 17 cluburi din țară - 18 ore în urmă
FCSB, duel crucial cu Qarabag FK în Europa League - 18 ore în urmă
Clădirea HCM Minaur, destinată Direcției de Asistență Socială - 18 ore în urmă
Din Scoția în Maramureș: martorul unei culturi aflate la răscruce de drumuri - 18 ore în urmă
„Soarele artificial” al Chinei stabilește un nou record mondial - 19 ore în urmă
Fetele de la CS Marta încep returul cu ambiție și curaj - 19 ore în urmă
La Asociația Esperando se practică meloterapia; care sunt beneficiile
De ani buni, la Asociația Esperando se practică muzica. Este o formă de relaxare, recuperare, terapie, aceasta având rezultate favorabile asupra beneficiarilor.
Meloterapia este o formă de terapie non verbală, benefică pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă, atât pentru dezvoltarea personală, cât şi pentru deschiderea unui nou canal de comunicare în cazul persoanelor cu tulburări neurologice.
„Meloterapia poate trata tulburările mentale sau afective, ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, la depăşirea unor blocaje, ne scapă de pesimism şi depresie, ne ajută să avem un somn mai bun şi să devenim mai creativi. În plus, stimulează eliberarea de endorfine (hormoni ai fericirii), ceea ce ne poate face mai fericiţi.
Beneficiile ei asupra sănătăţii mintale sunt demonstrate. Această formă de terapie facilitează exprimarea emoţiilor în cazul tuturor oamenilor, în special, în cazul persoanelor cu deficiențe.
Muzica ne scapă, în primul rând, de stres. După o zi tensionată, câteva minute de muzică fac minuni. La fel şi după perioadele mai dificile, când această formă de terapie ne poate face mai optimişti. Muzica clasică s-a dovedit a fi cea mai eficientă.
Buna dispoziţie se dobândeşte cu orice înşiruire de sunete armonioase. Important e să ne alegem genul care ne place sau să încercăm să-l descoperim, la nevoie, cu ajutorul psihologului.
Este recomandat ca terapia prin muzică să fie făcută de către un specialist cu studii în această direcţie. Cu muzica scăpăm parcă de probleme şi deschidem calea spre fericire. Că afirmaţia nu e doar un mit, au confirmat chiar specialiştii în domeniu. S-a demonstrat faptul că oboseala şi durerea pot fi înlăturate cu ajutorul muzicii”, explică Elena Pușcaș, asistent social.