Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 9 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 9 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 10 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 10 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 11 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 14 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 16 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 16 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 16 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 16 ore în urmă
În ultimele șase luni, mii de pacienți cu probleme dermatologice au fost consultați la Spitalul Județean Baia Mare
În perioada 1 ianuarie – 6 iulie 2020, în cabinetele de dermatologie din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au fost 3.684 de consultații.
Specialiștii au tratat diverse patologii. Având în vedere problemele care apar odată cu creșterea temperaturii ambientale, dermatologii din cadrul unității medicale transmit câteva recomandări de specialitate.
Potrivit dr. Mariana Covaciu, medic primar dermato-venerolog, la cabinetul Dermatologie 3 al unității medicale au fost consultați 1.282 de pacienți cu patologii diverse, „mai frecvent acneea juvenilă, dermatitele de contact, veruci vulgare, ciuperca piciorului, onicomicoze, unghii încarnate, papiloame, keratoze seboreice și actinice, nevi pigmentari, intertrigo, prurigo alergic”.
“Odată cu creșterea temperaturii ambientale s-au intensificat acutizările pentru dermatitele seboreice, boala varicoasă și a început să crească numărul pacienților cu alergii cauzate de contactul cu plantele (fitodermatoze), alergiile de la înțepături de insecte, de la expunere la soare, precum și arsurile solare de gradul 1 și 2.
Ca și măsuri generale de protecție, recomandăm purtarea hainelor largi în culori deschise, protecția împotriva radiațiilor solare, mai ales în intervalul orar 11.00 – 16.00 (creme fotoprotectoare cu SPF 30 sau 50, pălării de soare, alegerea locurilor cu umbră, hidratare corespunzătoare). De asemenea, se încurajează folosirea unei creme repelent, care alungă insectele, atunci când mergeți la iarbă verde”, spune dr. Mariana Covaciu.
Pentru consultație vă puteți programa telefonic la fișierul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.