Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 7 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 9 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 9 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 1 zi în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 1 zi în urmă
Cimitirul Militar de la Miraj, de pe Valea Vaserului, a împlinit 103 ani; au fost aprinse candele și depuse coroane pentru eroi (GALERIE FOTO)
A devenit deja o tradiție ca ziua de 25 iulie – ziua inaugurării Cimitirului Militar de la Miraj – să fie una de aducere aminte și cinstire a eroilor de toate naționalitățile și confesiunile care și-au pierdut viața pe Valea Vaserului, în Vișeu de Sus.
Povestea spune că, după o iarnă grea, comandanții forțelor angrenate în luptele primului război mondial (germani-austrieci și ruși) în aceată zonă au convenit să facă o pauză pentru a-și îngropa morții așa cum se cuvine. Așa a apărut în 1917 acest cimitir, în care sunt înmormântați cu preponderență vânători de munte germani, dar și câțiva soldați austro-ungari și ruși.
„25 iulie 1917 – 25 iulie 2020. La inițiativa domnului primar și prin implicarea tuturor celor prezenți, tradiția merge mai departe. 105 candele pentru sufletele celor 105 morți îngropați în acest cimitir au fost aprinse și azi. S-a făcut o slujbă de pomenire și s-au depus coroane de flori. Dumnezeu să le facă parte de odihnă veșnică!”, se precizează pe pagina de Facebook a Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.
Cimitirul e amplasat la kilometrul 35,6 al Căii Ferate Forestiere (CFF) Vişeu de Sus și la el se poate ajunge cu Mocănița.