„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 10 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 11 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 12 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 15 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 16 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 19 ore în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - în urmă
Ajunul Bobotezei: Tradiții și obiceiuri legate de această zi - în urmă
Unde liturghisesc ierarhii de Bobotează - în urmă
Iulia Ioana Vlad împlinește azi 18 ani - în urmă
Se împlinesc 108 ani de la naşterea Părintelui Nicolae Steinhardt
„Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare şi în dăruire pentru cei din jur”, spunea Părintele Nicolae Steinhardt de la a cărui naştere s-au împlinit astăzi, 29 iulie, 108 ani.
De asemenea, el a îndemnat în timpul vieţii atât prin discursurile, cât şi prin scrierile sale la practicarea virtuţii iertării.
„Străduindu-ne a ierta şi învăţându-ne a practica şi iertarea sub formele ei mai subtile (pe cei cărora le-am greşit noi, pe noi înşine după ce ne-am căit cu adevărat), ne apropiem de înţelegerea iertării divine”, spunea figura emblematică a Bisericii noastre.
Eseistul, criticul literar, juristul, publicistul și scriitorul român a fost botezat în închisoarea de la Jilava (15 martie 1960) de către ieromonahul Mina Dobzeu. Eliberat în august 1964, a intrat mai târziu în monahism la Mănăstirea Rohia (16 august 1980) primind numele Nicolae.
Născut pe 29 iulie 1912, într-o familie evreiască, a fost fiul inginerului și arhitectului Oscar Steinhardt. Între anii 1919–1929 a urmat cursurile școlii primare și ale liceului „Spiru Haret”, printre colegii de aici numărându-se Constantin Noica, Mircea Eliade, Arșavir Acterian, Haig Acterian, Alexandru Paleologu, Dinu Pillat, Marcel Avramescu.
Este autorul cărții „Jurnalul Fericirii” care reprezintă, după propria-i mărturie, testamentul lui literar.
Despre personalitatea monahului Nicolae de la Rohia vorbește Episcopul Iustin, cel care l-a cunoscut personal, într-un interviu oferit pentru Basilica.ro.