„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 5 minute în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 2 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 3 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 3 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 4 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 5 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 6 ore în urmă
”Zidul galben” și 15 bilete pe secundă - 6 ore în urmă
Clubul sportiv „Red&Black Dance”- o oportunitate de dezvoltare sportivă și personală - 7 ore în urmă
Astăzi despre Groenlanda, la 92 de ani de la un furt eșuat - 8 ore în urmă
Lucrările la bazinul de înot din Fărcașa avansează cu pași repezi (FOTO)
În Fărcașa se construiește un bazin didactic de înot acoperit, amplasat pe strada Sportului, lângă sala de sport din localitate. Lucrările prind deja contur.
„După o întrerupere de două săptămâni, datorată unor întâmplări neprevăzute, constructorul a reluat lucrările la bazin. În prezent se lucrează la montarea armăturilor metalice pe fundul bazinului și pe pereții exteriori de pe contur, iar după terminarea acestor operațiuni se va trece la cofrarea exterioară și la turnarea betonului în armăturile deja montate. Au început să fie aduse panourile din OSB care urmează să fie dispuse între arcele din lemn ce vor susține acoperișul. Mă implic personal pentru ca, prin darea în folosință a acestei investiții, elevii și locuitorii comunei Fărcașa să beneficieze cât mai curând posibil de binefacerile acestui sport complex care este înotul.
Noi, cei care lucrăm în administrație, încercăm, în permanență, să facem tot ce trebuie pentru a a veni în ajutorul cetățenului și a face din comuna noastră o comună cât mai atractivă!”, a declarat Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa, conform paginii de Facebook a comunei.
Bazinul va avea lungimea de 25 m şi lăţimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adâncimea apei fiind variabilă, de la 1,20 m până la 1,80 m în zona de block-start. Bazinul va avea vestiare, grupuri sanitare, duşuri, saună, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii și o parcare.
Valoarea totală a proiectului este de 6.265.984 lei + TVA (aproximativ 1,3 milioane euro). Finanțarea este făcută cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).