Ansamblul de balet „Colibri” din Borșa a evoluat în cadrul emisiunii „Românii au talent” - 28 minute în urmă
Copiii, alături de părinți, au descoperit meșteșugul încondeierii ouălor la Muzeul Satului din Baia Mare - 4 ore în urmă
În a doua zi de Paști sunteți invitați la Cufoaia, pentru a participa la un obicei străbun – „Căruțul din Cufoaia” - 4 ore în urmă
”Zimbrii” – patru meciuri, patru victorii în campionat - 4 ore în urmă
Lucrările la dispensarul medical din Borșa se aproape de final - 5 ore în urmă
Eggventure: Peste 200 de copii au participat la o super aventură cu obstacole și vânătoare de ouă - 5 ore în urmă
Vizită importantă a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în Baia Mare - 5 ore în urmă
A plecat dintre noi Julieta Szönyi, Adnana din ”Toate pânzele sus” - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: „Paștele nu e doar o sărbătoare spirituală. Este o oportunitate terapeutică. Este poate singurul moment al anului în care liniștea exterioară poate deschide o fereastră spre liniștea interioară” - 6 ore în urmă
„Joc în sat” organizat la Rogoz în a doua zi de Paști - 6 ore în urmă
Record mondial: Portretul unei fetițe din Botiza i-a adus fotografului peste 400 de premii în 53 de țări de pe șase continente (FOTO)
Kerekes István este un artist fotograf din Ungaria, iar în urmă cu câțiva ani, în Maramureș, a realizat una dintre cele mai bune fotografii ale sale.
Lucrarea se numește „Yelena” și reprezintă un portret al unei fetițe din Botiza. De-a lungul timpului, la concursuri de profil, fotograful a primit 414 premii în 53 de țări de pe șase continente, stabilind astfel un record mondial la fotografie.
„Când am văzut-o pe această fetiță, se leagăna pe veranda casei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feței sale, frumusețea aparte și farmecul irezistibil mi-au atras atenția în acel moment. Lumina de pe chipul său și strălucirea trăsăturilor sale faciale vorbesc despre puritatea ei interioară.
Am făcut această fotografie într-un sat fabulos, în care efectele lumii moderne sunt mai puțin prezente în viața locuitorilor. Fetița poartă pe cap o eșarfă, care face parte din costumul tradițional din Maramureș, pe care aproape fiecare femeie și fată trebuie să îl poarte”, se precizează pe site-ul oficial al fotografului.
L.C.H.