Aducere aminte: Gravura în sticlă, ridicată la nivel de artă la fabrica din Fărcașa - 11 ore în urmă
Povestea bisericii maramureșene din Limours, unică în Franța - 11 ore în urmă
De vorbă cu talentata Oana Năsui: „Muzica este pentru mine mai mult decât o pasiune; este un mod de a mă exprima, de a crea conexiuni și de a aduce bucurie celor din jur” - 11 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” pregătește noi surprize; Un spectacol aniversar unic va avea loc în luna martie - 14 ore în urmă
Programul ierarhilor în această duminică - 16 ore în urmă
Peste 83.000 de copii beneficiază de alocația de stat în județul Maramureș - 16 ore în urmă
Proteza dentară a lui Petro Petroffski – proză scurtă de Marian Ilea - 17 ore în urmă
Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 18 ore în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 19 ore în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - în urmă
Dosarul „Șpagă la Rutieră”: Un singur polițist maramureșean ar putea rămas în arest preventiv. Ceilalți, plasați sub control judiciar. Ce a decis instanța
Noutăți în cazul polițiștilor rutieri maramureșeni urmăriți penal pentru luare de mită în formă continuată. Instanța maramureșeană a decis în 26 august eliberarea din arest preventiv a tuturor cu o singură excepție.
În total, 23 persoane sunt urmărite penal. 9 sunt agenți de poliție, în vreme ce 14 sunt persoane fără calitatea de a fi funcționari în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Din cei 9 agenți, 6 au fost reținuți, iar apoi arestați preventiv.
Aceștia sunt acuzați că primeau sume de bani, care variau de la 200 la 1.200 de lei, respectiv chiar și brazi de Crăciun, alimente sau băuturi alcoolice, pentru „a închide ochii” la infracțiunile rutiere săvârșite de unii participanți la trafic.
Iată soluția pe scurt din data de 26 august! „În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207, alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul ONISIE GHEORGHE, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 16/UP/30.07.2020, pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Respinge cererea de revocare, respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu sau cu controlul judiciar, formulată de inculpatul Onisie Gheorghe, prin apărătorul ales.
În baza art. 242, alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul POP CRISTIAN VASILE, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 15/UP/30.07.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.
În baza art. 242, alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul TOPAN TIBERIU, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 18/UP/30.07.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.
În baza art. 242, alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul LEŞ SORINEL SIMION, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 19/UP/30.07.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.
În baza art. 215, alin. 1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află pe control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Baia Mare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
În baza art. 215, alin. 2 Cod procedură penală, cât se află pe control judiciar, inculpaţii au următoarele obligaţii:- să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei;- să nu intre în legătură cu ceilalţi inculpaţi din acest dosar, precum şi cu numiţii …….;- să nu intre în legătură cu martorii ………Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Pop Cristian Vasile, Topan Tiberiu, Leş Sorinel Simion, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.În baza art. 215, alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Pop Cristian Vasile, Topan Tiberiu, Leş Sorinel Simion că, în cazul nerespectării cu rea-credinţă, a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.În temeiul art. 275, alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 26 august 2020. Document: Încheiere finală camera consiliu 128/2020 26.08.2020”, conform soluției pe scurt.
Conform surselor noastre, alți doi polițiști, Chivu Cosmin Bogdan și Bude Claudiu Liviu, ar fi semnat acord de recunoaștere a vinovăției. Dacă nimic nu se schimbă, cei trei din soluția pe scurt de mai sus vor fi eliberați sub control judiciar azi, iar Gheorghe Onisie ar putea rămâne în arest dacă nu cumva va instanța de apel îl va elibera și pe el, în urma contestației din 27 august, evident tot sub control judiciar. Vom reveni cu detalii!
C.Ț.
Citește și