Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 6 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 7 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 8 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 12 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 18 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
În pelerinaj la Sfânta Cuvioasa Parascheva de la Iași vor putea merge doar cei care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă; Ce spun reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei
În urma deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care permite organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a făcut câteva precizări, potrivit basilica.ro
„Arhiepiscopia Iașilor ia act de această decizie a autorităților. În esența ei, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu este afectată”, a transmis părintele Sturzu.
„Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași”.
Preotul i-a îndemnat pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași „să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei”.
„De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște”, a spus părintele Constantin Sturzu.
Măsura restrictivă a fost motivată de autorități prin faptul că riscul de infectare ar fi unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.
Conform programului anunțat anterior deciziei CNSU, joi, 08 octombrie, moaștele Sfintei Parascheva vor fi scoase din Catedrală și așezate în baldachinul special amenajat pentru pelerinaj.