152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 8 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 8 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 9 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Un copil de 12 ani a murit de infarct după ce a jucat ore în șir, fără pauză, un joc video
Un băiat din Egipt a murit de infarct după ce a jucat ore în șir un joc video popular online. Părinții copilului de 12 ani au intrat în camera lui și l-au găsit lipsit de reacție, cu jocul PlayerUnknown’s Battlegrounds încă rulând pe mobilul lui, potrivit digi24.ro.
Copilul a fost dus la spitalul Al-Salam din Port Said cu o ambulanță, însă Departamentul de Urgență al Direcției de Sănătate a anunțat că băiatul a murit înainte de a ajunge la spital.
Procurorii au deschis o anchetă în acest caz.
Presa locală spune că băiatul – supraponderal – se jucase ore întregi, fără pauză, pe telefon. Medicii au stabilit că infarctul a survenit în urma unei creșteri accelerate a tensiunii arteriale.
După moartea copilului, Centrul Al-Azhar a lansat un avertisment cu privire la riscul reprezentat de jocurile video, așa cum este și PlayerUnknown’s Battlegrounds, care le provoacă dependență copiilor.
Specialiștii centrului spun că, deși jocul pare simplu la prima vedere, folosește metode psihologice complexe pentru a încuraja dependența și violența. Jocul îi atrage pe cei dornici de aventură, le exploatează partea competitivă, pentru că doar cei mai puternici jucători supraviețuiesc. Centrul a făcut, de asemenea, un apel către părinți, profesori și lideri religioși din Egipt să conștientizeze riscurile și să le controleze copiilor activitățile online.