Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 16 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 2 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 3 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 3 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 3 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 7 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 14 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 15 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Donații din partea Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” Târgu Lăpuș pentru cei aproape 400 de copii de la Valea Plopului (FOTO)
Zilele trecute, mai mulți credincioși ai Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” Târgu Lăpuș (preot protopop Florin Stan) au făcut un gest care trebuie luat ca exemplu.
Mai exact, au strâns alimente în valoare de aproximativ 3.000 lei și au făcut donații de 1.750 lei pentru cei aproximativ 400 de copii care se află în îngrijirea preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului.
Cine este părintele Nicolae Tănase și ce se întâmplă la Valea Plopului
Potrivit doxologia.ro, părintele Nicolae Tănase, căsătorit și tată a 6 copii, este preot într-un sat din România, Valea Plopului. Părintele deservește, de asemenea, și un sat din apropiere – Valea Screzii.
În anul 1990, Părintele Nicolae a început lupta sa împotriva avorturilor prin predicare. Unele tinere renunță să avorteze, dar nu-și pot permite un copil din motive social-economice. Pentru aceasta, Părintele Nicolae înființeză în anul 1994 Asociația PRO VITA – Pentru Viață. Asociația îi primește în grija ei pe acești copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primește de asemenea și copii orfani sau copii ai străzii.
Mamele care își lasă copilul aici pot să-l ia din nou acasă, ceea ce se întâmplă uneori după doi-trei ani, când situația lor socială le permite acest lucru. Asociația păstrează contactul cu mamele, pentru a le ajuta să-și crească copiii.
Asociația PRO VITA numără la ora actuală mai multe case pentru copii.