Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 9 minute în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 20 minute în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 44 minute în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 1 oră în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 2 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 3 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 4 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 4 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 5 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 6 ore în urmă
Donații din partea Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” Târgu Lăpuș pentru cei aproape 400 de copii de la Valea Plopului (FOTO)
Zilele trecute, mai mulți credincioși ai Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” Târgu Lăpuș (preot protopop Florin Stan) au făcut un gest care trebuie luat ca exemplu.
Mai exact, au strâns alimente în valoare de aproximativ 3.000 lei și au făcut donații de 1.750 lei pentru cei aproximativ 400 de copii care se află în îngrijirea preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului.
Cine este părintele Nicolae Tănase și ce se întâmplă la Valea Plopului
Potrivit doxologia.ro, părintele Nicolae Tănase, căsătorit și tată a 6 copii, este preot într-un sat din România, Valea Plopului. Părintele deservește, de asemenea, și un sat din apropiere – Valea Screzii.
În anul 1990, Părintele Nicolae a început lupta sa împotriva avorturilor prin predicare. Unele tinere renunță să avorteze, dar nu-și pot permite un copil din motive social-economice. Pentru aceasta, Părintele Nicolae înființeză în anul 1994 Asociația PRO VITA – Pentru Viață. Asociația îi primește în grija ei pe acești copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primește de asemenea și copii orfani sau copii ai străzii.
Mamele care își lasă copilul aici pot să-l ia din nou acasă, ceea ce se întâmplă uneori după doi-trei ani, când situația lor socială le permite acest lucru. Asociația păstrează contactul cu mamele, pentru a le ajuta să-și crească copiii.
Asociația PRO VITA numără la ora actuală mai multe case pentru copii.