„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 10 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 11 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 12 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 15 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 16 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - în urmă
Ajunul Bobotezei: Tradiții și obiceiuri legate de această zi - în urmă
Unde liturghisesc ierarhii de Bobotează - în urmă
Iulia Ioana Vlad împlinește azi 18 ani - în urmă
Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns în Baia Mare; Voluntari militari și civili vor porni, în alergare, spre Satu Mare (FOTO ȘI VIDEO)
Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi, 22 octombrie, la sediul Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures”.
Aceasta a fost predată comandantului Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures”, locotenent colonel Ioan Alexandru Orban, de către militarii Batalionului 811 Infanterie Dej, care au alergat pe traseul roșu, de la Dej spre Baia Mare.
Activitatea de predare-primire a Ștafetei a debutat cu intonarea Imnului Național, după care participanții au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor neamului românesc.
Vineri, 23 octombrie, ora 09.00, echipa Invictus din Baia Mare – alcătuită din voluntari militari și civili va porni, în alergare, spre Satu Mare. Startul se va da din fața Monumentului Ostașului Român.
Ștafeta Veteranilor Invictus, aflată la cea de-a VII-a ediție se desfășoară în perioada 13-25 octombrie. Acțiunea presupune purtarea unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu, pe trei trasee. Toate cele trei trasee însumează peste 1000 de kilometri și se vor reuni la Carei, de Ziua Armatei României – 25 octombrie, întregind astfel drapelul tricolor.
Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu, respectului față de eroii neamului și al dragostei nemărginite față de țară.
Activitățile se desfășoara cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități la nivel central și local.