Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 4 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 10 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 14 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 14 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 15 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
A fost miercurea neagră pentru ministrul Liviu Marian Pop
Ziua de miercuri a fost una cu dublu ghinion pentru ministrul Educației, Liviu Marian Pop. A trăit momente de panică în cursa Tarom care-l ducea la Suceava, împreună cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Cei doi urmau să-și continue drumul spre Cernăuți, pentru întâlniri cu autoritățile ucrainiene, pe tema noii legislații în domeniul învățământului din Ucraina. Problemele de zbor au fost create de vremea nefavorabilă, care n-a permis aterizarea la Suceava, aeronava fiind dirijată spre aeroportul din Iași.
Și parcă asta nu ar fi fost deajuns, tot ieri câteva organizații de elevi l-au tras de urechi pe ministrul nostru, acuzându-l de lipsă de dialog și de transparență decizională.Liderul Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda, a transmis, miercuri, un comunicat de presă, în numele a cinci organizații – din Maramureș, Constanța, Călărași, Bacău și Uniunea Liceenilor Maghiari (Makosz) -, în care acuză Ministerul Educației Naționale de lipsa dialogului și a transparenței decizionale în legătură cu modul în care a fost modificat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUÎP), act normativ care reglementează modul de funcționare a școlilor din țară, relatează agerpres.ro.
„Este inadmisibil ca un act de importanța ROFUÎP, care afectează viețile a milioane de elevi, profesori, părinți, să fie adoptat fără ca un proiect anterior să fie publicat pe site, astfel ca orice persoană interesată să poată formula sugestii și amendamente. O guvernare închisă nu este una apropiată de cetățeni, iar atunci când vorbim de sistemul de educație, deciziile nu pot fi luate altfel decât cu consultarea celor care activează zilnic în acest domeniu” – se arată în comunicatul de presă.
Sursa foto: stirileprotv.ro