La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 26 minute în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - 1 oră în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 3 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 14 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 14 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 18 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Bright Sky – Aplicaţie gratuită pentru victimele violenţei domestice
Pentru că tot mai des ne confruntăm cu situaţii de violenţă domestică, Poliţia Română caută soluţii pentru a veni în sprijinul victimelor acestei infracţiuni.
Astfel, în luna mai a acestui an a fost lansat un instrument digital, dezvoltat de Fundaţia Vodafone România, în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.
Aplicaţia Bright Sky România este o aplicație gratuită care este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară. Aceasta oferă informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să sprijine victimele violenţei domestice. Aplicaţia se adresează şi specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice sau altă manifestare a violenței de gen.
Meniul aplicaţiei Bright Sky România conţine o bază de date cu servicii de asistenţă socială, prevederile legale care pot proteja o victimă, explicaţii despre cauzele şi consecinţele violenţei domestice, modalităţile de acţiune ale abuzatorului, măsurile care pot fi adoptate individual pentru creșterea siguranței în mediul online, precum şi un formular electronic prin completarea căruia victima îşi poate evalua rapid siguranța personală în cadrul relației.
Sunt prezentate, de asemenea, informații și sfaturi utile legate de hărțuire și de consimțământul în relațiile sexuale, prezentându-se și studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afișate cel mai frecvent în relațiile intime.
În perioada 02 noiembrie – 10 decembrie 2020, la nivel naţional poliţiştii derulează o campanie de informare a publicului larg cu privire la existenţa acestei aplicaţii, pentru ca cei care se confruntă cu astfel de situaţii, fie că sunt victime sau persoane care cunosc victime şi doresc să vină în sprijinul acestora, să ştie de existenţa ei şi să o utilizeze.