Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 8 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 9 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 13 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - 18 ore în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - 18 ore în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - 18 ore în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 1 zi în urmă
O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 1 zi în urmă
Muzeele și casele memoriale din Maramureș au fost incluse într-o nouă rută cultural turistică, dezvoltată pe plan regional
Maramureșul este binecuvântat cu locuri frumoase și cu oameni ospitalieri. Turiștii care ajung aici sunt întâmpinați de gazde primitoare.
Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care ajung în acest colț de rai și care doresc să viziteze cât mai multe obiective turistice, Biroul de Informare Turistică din cadrul Consiliul Județean Maramureș a inițiat pașii necesari pentru o nouă rută turistică. „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” cuprinde 34 de muzee și case memoriale din județ, publice și private.
Ruta cuprinde obiective precum Muzeul Județean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei sau Casa Memorială Elie Wiesel, dar și spații expoziționale mai puțin cunoscute, cum sunt Muzeul Etnografic și de Artă Populară, „Casa Lăpușeană” din Rogoz, Muzeul Born și Papp din Cavnic sau Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti.
Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea patrimoniului Maramureșului, traseul propus poposind în toate zonele etnografice ale județului, în locuri care descriu bogăția istorică, culturală, naturală, etnografică, artistică și religioasă a acestuia. Turiștii vor avea posibilitatea să afle informații prin aplicațiile online, dar și prin intermediul site-urilor, canalelor de socializare online, având la dispoziție hărți, precum și pliante informative.