Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 5 ore în urmă
„MICUL PRINȚ”, spectacol pentru oameni mari, la Teatrul Municipal- Secția Păpuși - 6 ore în urmă
Revelionul băimărenilor: Concert și foc de artificii cu ocazia trecerii în anul 2025 - 9 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Masca de sărbătoare din Maramureș – element remarcabil al teatrului popular - 13 ore în urmă
Noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 13 ore în urmă
„Dulcele copilăriei” și alte povești culinare: Ateliere gastronomice la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației - 15 ore în urmă
Peste 20 de cupluri din Târgu Lăpuș au sărbătorit nunta de aur - 17 ore în urmă
Slujire arhierească la Catedrala Sfântului Iosif Mărturisitorul din Sighet - 18 ore în urmă
Bastionul Măcelarilor, simbol reprezentativ al orașului Baia Mare - 1 zi în urmă
Handbal feminin. Andreea Popa: „Și peste cinci ani mă văd tot în Baia Mare!”
Andreea Cristina Popa este una dintre cele mai tinere și valoroase jucătoare din lotul echipei CS Minaur Baia Mare.
S-a născut în București, pe 3 iunie 2000, iar la 20 de ani este deja componentă a echipei naționale de senioare a României (pentru care a debutat deja), fiind reținută de antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu în lotul de 21 pentru turneul final European care va debuta pe 3 decembrie în Danemarca.
Andreea a jucat pentru CSȘ 2 București, apoi a trecut la Dinamo pentru un sezon și, mai apoi la Rapid București, iar din vara anului trecut joacă pentru CS Minaur Baia Mare. Este componentă și a lotului național de tineret. La junioare are 29 de meciuri și 91 de goluri, la tineret 28 meciuri și 69 de goluri, iar la naționala mare, 2 meciuri și 4 goluri.
Pe 22 noiembrie, Andreea va merge la lotul național, unde va începe pregătirea pentru Europene. România întră în luptă pe 3 decembrie, când va juca împotriva Germaniei (pe 5 decembrie meci cu Polonia și în 7 decembrie cu Norvegia).
– De ce handbal și de când?
– Handbalul este primul sport cu care am luat contact încă de mică, deoarece mama era (și este) antrenoare de handbal (doamna Dorina Popa, de la CSȘ 2 București – n.a.). Tot timpul mi-l petreceam în sala de sport, în cantonamente sau în turnee.
– Cum te-ai adaptat în Baia Mare și cât de bună ți se pare acum echipa în care joci?
– În Baia Mare m-am adaptat imediat datorită oamenilor deosebiți și de care, într-un fel nu eram străină, tatăl meu fiind ardelean. Echipa din sezonul acesta este cu mare potențial, având în componență atât jucătoare de top, cu mare experiență, dar și jucătoare tinere, de perspectivă. Consider că suntem o echipă valoroasă, care își va îndeplini cu succes obiectivele propuse.
– Cum merge școala și cum e facultatea “online”?
– Școala ocupă, ca întotdeauna, un rol important în viața mea. Pentru mine este un mare avantaj faptul că online pot participa la foarte multe cursuri, întrucât programul antrenamentelor nu mi-ar fi permis fizic să ajung la atâtea ore.
– Ești convocată la echipa națională în lotul de 21. Crezi că vei prinde turneul final european din Danemarca? Dacă da, care sunt așteptările tale de la acest turneu final?
– Convocarea la echipa națională de senioare este mereu o bucurie și o provocare. Faptul că am prins lotul de 21 de jucătoare îmi dă mare încredere în mine. Îmi doresc să demonstrez că pot să îmi aduc aportul la obținerea unui rezultat cât mai bun.
– Ce face Andreea când nu joacă handbal. Ce ar fi putut face (sau ce i-ar fi plăcut să facă) dacă nu ar fi jucat handbal?
– Când nu joacă handbal, Andreea este o persoană foarte liniștită, căreia îi plac plimbările în natură, filmele bune și cărțile polițiste. Nu m-am gândit niciodată cum ar fi fost viața mea dacă nu aș fi jucat handbal, dar cred că aș fi investit timp în pasiunea mea de a desena.
– Unde te vezi peste cinci ani?
– Să fiu sinceră, și peste cinci ani mă văd evoluând tot la echipa din Baia Mare, deoarece aici am găsit o familie unde mă simt ca acasă, deși sunt la câteva sute de kilometri distanță. O familie care îmi asigură liniștea și mediul propice de care am nevoie pentru a crește și a evolua din toate punctele de vedere!
Sursa – csminaur.ro