Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Anunț: Șase vaccinuri anti-Covid-19 ar putea fi disponibile până în primăvară
Bill Gates a progonzat că mai multe vaccinuri anti-Covid-19 vor fi aprobate și pregătite pentru distribuire până în primăvara lui 2021 pe măsură ce vor fi făcute noi descoperiri medicale pentru a combate coronavirusul, relatează CNBC., citat de hotnews.ro.
„Mă aștept că vom avea în jur de șase vaccinuri aprobate până în primul trimestru”, a declarat marți Gates în cadrul festivalului virtual FinTech din Singapore.
Pe lângă vaccinul PfizerBioNTech, aprobat deja selectiv, filantropul a afirmat că vaccinurile dezvoltate de Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax ar putea fi de asemenea aprobate în următoarele luni.
Acesta nu a precizat însă o sursă pentru al șaselea vaccin.
Marea Britanie a devenit săptămâna trecută prima țară care a aprobat pentru folosire de urgență vaccinul Pfizer-BionTech, campania de vaccinare începând de marțea aceasta.
Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite urmează să voteze asupra aprobării vaccinului joi.
Gates, care promovează de mulți ani progresele medicale la nivel mondial prin intermediul fundației sale non-profit – Fundația Bill și Melinda Gates, a felicitat autoritățile de reglementare din țările dezvoltate pentru progresele rapide înregistrate de acestea.
„Autoritățile de reglementare din Vest fac o treabă extraordinară”, a afirmat acesta, adăugând că „au desfășurat aceste studii din stadiul trei într-un mod incredibil de profesional, uitându-se la efectele secundare, uitându-se la eficacitate”.
Însă miliardarul american a notat că încă rămân multe lucruri de făcut, inclusiv de organizații precum cea a sa, pentru a asigura distribuirea echitabilă a vaccinurilor către toate țările, în special în cele mai puțin dezvoltate.
„Trebuie să ne asigurăm că (distribuim) într-un mod oarecum echitabil, pentru ca accesul la vaccinuri să nu fie determinat de cât de bogat ești”, a afirmat Gates.
Fundația Bill și Melinda Gates lucrează deja cu Institutul Serum din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume din punct de vedere al volumului, pentru a începe producția și distribuirea în această țară a candidatului de vaccin anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca.
O înțelegere similară urmează să fie încheiată cu Institutul Serum pentru vaccinul Novavax, a afirmat Gates, adăugând că un producător diferit va fi găsit pentru vaccinul Johnson & Johnson, odată ce acestea vor fi aprobate.
Toate cele trei vaccinuri se bazează pe tehnologie tradițională, însemnând că pot fi produse și stocate la costuri relativ scăzute și cu mai puține dificultăți decât cele dezvoltate de Pfizer și Moderna, ceea ce le face mai potrivit pentru țările mai puțin bogate.
„Obiectivul este să ieșim cu aceste lucruri (vaccinuri) cât mai mult este posibil în 2021 pentru ca pandemia să se încheie cândva în 2022 până și în țările în curs de dezvoltare”, a declarat Bill Gates.
Tot hotnews.ro a anunțat, zilele trecute, că Rusia demarează campania de vaccinare împotriva Covid-19, clinicile din Moscova administrând vaccinul categoriilor vulnerabile, transmite BBC News.
Rusia a dezvoltat propriul vaccin, Sputnik V, care a fost înregistrat în luna august, rușii susținând că acesta are o eficacitate de 95% și nu prezintă efecte secundare.
Totuși, vaccinul este încă în procedură de testare în masă. Mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a se vaccina în acest weekend, însă încă nu este clar câte doze poate produce Rusia în această etapă.
Producătorii se așteaptă să fabrice doar două milioane de doze până la sfârștiul acestui an.
Primarul Moscovei Sergei Sobyanin, care a anunțat demararea campaniei la începutul acestei săptămâni, a preczat că prioritate au oamenii care lucrează în învățământ și în sistemul medical, dar și muncitorii sociali.
El a mai spus că lista va fi extinsă pe măsură ce vor fi disponibile tot mai multe doze de vaccin.
Sursa – hotnews.ro