Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 22 minute în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 3 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 7 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localinici și turiști - 7 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 7 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 10 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 10 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 11 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 12 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 13 ore în urmă
O intervenție laser a fost realizată în premieră în Compartimentul Oftalmologie al Spitalului Județean Baia Mare
Dr. Veronica Făt, medicul-șef al Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a anunțat o nouă intervenție realizată în premieră cu laserul YAG de pol anterior, aparat care a fost primit recent de la Ministerul Sănătății, cu confinațarea autorităților județene.
”În cursul zilei de luni, 14 decembrie, am realizat o nouă premieră în cadrul Compartimentului Oftalmologie. Este vorba despre o intervenție de capsulotomie laser cu ajutorul laserului YAG la un pacient cu cataractă secundară. Această afecțiune este o pacifiere a capsulei posterioare cristaliniene care apare la aproximativ 30% dintre pacienții operați de cataractă, într-un interval de timp cuprins între câteva luni de la realizarea intervenției și până la câțiva ani. Afecțiunea se manifestă prin scăderea treptată și nedureroasă a acuității vizuale și pacientul vede iar cețos, asemănător cu felul în care vedea când a avut cataracta. Avantajul acestui tip de intervenție cu laser versus intervenția clasică constă în faptul că acțiunea în sine durează mai puțin de un minut și este nedureroasă, cu recuperarea imediată a acuității vizuale. Mai mult, prin intervenția laser riscurile sunt mult reduse față de intervenția clasică pe glob deschis. Un alt mare avantaj este acela că, după intervenția laser, cataracta nu mai recidivează, spre deosebire de varianta clasică care, așa cum am meționat, are ca risc reaparația cataractei secundare”, a declarat dr. Veronica Făt, medic-șef al Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
Medicii Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare reamintesc faptul că unitatea medicală este deschisă oricărui tip de tratament sau intervenție medicală, încurajând pacienții să apeleze cu încredere la serviciile oferite de spital, încă de la primele semne de boală.
”Suntem aici pentru toți cei care au nevoie de servicii medicale. Încurajez pacienții să apeleze cu încredere la noi, să se programeze în ambulatorul de specialitate și, unde este cazul, să vină pentru intervențiile chirurgicale, pentru că o boală tratată în faza incipientă este mult mai ușor de gestionat decât atunci când situația se agravează. Cazăm doar câte un pacient într-un salon, spațiile sunt mereu dezinfectate, iar siguranța și satisfacția bolnavului sunt prioritățile noastre. Doar apelând la noi vă puteți convinge”, a subliniat dr. Veronica Făt, medic-șef al Compartimentului de Oftalmologie al SJUBM.