Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 6 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 12 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 16 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 17 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Unitate în comunitate: Credincioșii parohiei Lăpuș I s-au mobilizat exemplar și au construit o casă pentru un bărbat cu dizabilități (FOTO)
O comunitate este cu adevărat unită atunci când înţelege să sară în sprijinul celor năpăstuiţi sau în nevoi ori de câte ori situaţia o cere. Cel mai frumos este atunci când unii realizează adevăratul înţeles al credinţei, că nu ajunge numai vorba, esenţială fiind fapta.
Un exemplu de comunitate unită este cea din Lăpuş, din parohia Lăpuș I unde credincioşii s-au solidarizat cu un bărbat cu handicap în vârstă de 41 de ani, Florin Coman, domiciliat în comuna Lăpuș, nr. 662 la care oamenii au hotărât să îi construiască o casă, formată din cameră cu bucătărie, baie și hol.
Credincioşii parohiei Lăpuș I, la apelul și rugămintea preotului paroh Ioan Mariș, au dat dovada că credinţa trebuie însoţită de fapte şi s-au mobilizat imediat. “Începând cu ziua de 1 septembrie în cele 20 de zile cât s-a lucrat la această casă, în fiecare zi au fost 3-4 persoane care au muncit benevol, ca voluntari, dar și plătiți, pentru a oferi sprijin acestui tânăr. În total, 30 de persoane au participat la aceste lucrări”, a declarat, pentru DirectMM.ro, preotul paroh Ioan Mariș.
“Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a celor ce ne-au ajutat s-au facut următoarele lucrări în perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2020: s-a turnat fundația, s-a zidit și acoperit această casa cu tablă, s-au finisat camera cu bucătăria, baia și holul. Apoi, a fost racordată casa la utilități – curent, apă, canalizare, s-au montat geamurile și usile de termopan, s-a executat instalația electrică, s-au pus profilele și s-au placat cu rigips toate camerele. Ulterior, s-a zugrăvit, s-a pus parchet, gresie, faianță, s-a cumpărat mobilier pentru baie, electrocasnice, covoare, soba în cameră, boiler pe lemne, mobilă de bucătărie, dulap petru haine, pat, frigider, mașină de spălat. În data de 20 decembrie am săvârșit Slujba Sfeștaniei la această casă și s-a mutat în ea după terminarea tuturor lucrărilor”, a detaliat părintele Ioan Mariș.
Mai trebuie să spunem faptul că proiectul a fost derulat de Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime -Lăpuș I”, prin programul „Construiește o casă, zidește suflete” derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. “Mulțumim tuturor binefăcătorilor, meșterilor și tuturor celor care au ajutat la construcția și mobilarea acestei case! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a conchis părintele paroh Ioan Mariș.
C.Ț.