Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 ore în urmă
O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana, din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 2 ore în urmă
În luna ianuarie se fac prevestiri cu privire la timpul de peste an - 2 ore în urmă
Ce planete se pot vedea pe cer în aceste zile - 3 ore în urmă
„Stradivarius în Lumina Anului Nou” – concert extraordinar în Baia Mare, susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - 4 ore în urmă
Cântăreața Sanda Ladoși împlinește 55 de ani - 8 ore în urmă
Studenții nu mai pot cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 90% - 9 ore în urmă
Mulți vizitatori la Muzeul Memorial Gheza Vida - 10 ore în urmă
În această perioadă: Preoții merg și sfințesc casele oamenilor prin stropire cu apă sfințită, vestind Botezul lui Hristos - 10 ore în urmă
Voucherele pentru alimente vor fi alimentate odată la 6 luni - 11 ore în urmă
Campania „Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți” continuă; Polițiștii au discutat cu cei din trenul care circula pe ruta Satulung – Baia Mare
Miercuri, 13 ianuarie, preț de o jumătate de oră, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la Biroul Transporturi Feroviare din Baia Mare s-au întâlnit cu călătorii din trenul care circula pe ruta Satulung – Baia Mare.
Întâlnirea a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la accidentele care se pot produce în timpul călătoriilor cu trenul sau în zonele adiacente și cu privire la măsurile preventive de care fiecare călător trebuie să țină cont pentru a călători în siguranță.
Polițiștii au discutat în special cu tinerii pentru a le reaminti riscurile la care se expun atunci când doresc să își facă un selfie, fie în tren (pe scara de acces, ori aplecați în afară pe geam), fie deasupra trenului.
Totodată i-au atenționat cu privire la riscurile escaladării vagoanelor de tren care circulă pe rețea electrificată. Cu toate că în județul nostru nu avem o astfel de rețea, polițiștii au considerat oportun să-i informeze cu privire la numărul mare de tineri care au murit atinși de arcul electric, știut fiind că aceștia circulă și pe distanțe mai mari, iar informarea este primul pas în prevenirea producerii unor accidente nefericite.
Polițiștii le-au vorbit și despre accidentele provocate de neatenția survenită utilizării excesive a telefoanelor mobile și a căștilor în zonele liniilor de cale ferată, prezentându-le consecințele suferite de unii tineri de la noi din județ care nu au fost suficient de atenți în timpul călătoriilor cu trenul.
Activitatea s-a derulat prin Campania Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți, care are ca scop informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente.
Polițiștii, respectând măsurile în vigoare de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-Cov-2, au distribuit cetățenilor fluturași care conțin informații despre campanie și un cod QR care prin scanare ești direcționat spre un spot video sugestiv, privind consecințele selfie-urilor realizate prin escaladarea vagoanelor de tren.
Polițiștii vă doresc călătorii plăcute, în siguranță!
Foto: arhivă