Înfrângere pentru Minaur, care a ratat șansa de a urca pe podium - 2 ore în urmă
Acțiune de salvare în Munții Maramureșului - 2 ore în urmă
Copii la concurs de preparat cozonaci - 3 ore în urmă
Tânăr fără permis prins la volanul unei mașini fără numere de înmatriculare - 8 ore în urmă
Alin-Sebastian Tat, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică UBB, va susține conferința „Cui i-e frică de Sfântul Augustin?”, la Centrul Universitar Nord Baia Mare - 8 ore în urmă
S-a lăsat cu amenzi într-un local de noapte care a vândut alcool minorilor - 9 ore în urmă
La Seini s-a desfășurat seminarul de pregătire profesională continuă cu tema ”Evaluarea primară și secundară a pacientului politraumatizat” - 10 ore în urmă
Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace se sărbătorește pe 6 aprilie - 11 ore în urmă
Andrei Rațiu, desemnat ”Tricolorul lunii martie” - 11 ore în urmă
Sportivii Waltner Eric şi Cuceu Roberta de la Galactic Dance s-au calificat în primii 24 de dansatori din Europa - 12 ore în urmă
Verificări: Primele concluzii ale Gărzii de Mediu Maramureș în scandalul peștilor dăunători din Lăpuș și Someș (FOTO)
Garda de Mediu Maramureș a anunțat primele concluzii ale verificărilor efectuate până în prezent, ca urmare a populării râului Lăpuș și a râului Someș cu pești. Le redăm, mai jos!
„Documentul de proveniență « certificat de comerț intracomunitar » confirmă transportul, în vederea relocării, pentru o cantitate de 1.000 kg de peste din specia Carassius carassius. Pe documentele de proveniență nu s-a fost precizat prezența altor specii de pești.
Cantitatea de pește provine dintr-o crescătorie din Hajduszoboszlo – Ungaria și, potrivit documentelor de transport, acestea au avut ca destinație o « fermă piscicolă aprobată » din localitatea Săcălășeni, județul Maramureș, România. Acțiunea de repopulare a râurilor Someș și Lăpuș s-a făcut în prezența reprezentantului Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură – Maramureș, instituția responsabilă pentru acest tip de activitate.
Popularea cursurilor de apă cu elemente de ihtiofaună, în conformitate cu Legea Apelor 107/1996 actualizată, art.5, pct.3, se face doar cu specii indigene și cu acceptul autorității competente din domeniul gospodăririi apelor și al administratorului, în cazul ariilor naturale protejate. Fapta săvârșită contravine prevederilor legale, fiind sancționată cu amendă contravențională între 50.000 lei și 100.000 lei. La finalizarea acțiunii de control, Comisariatul Județean Maramureș al Gărzii Naționale de Mediu va comunica sancțiunile aplicate și măsurile dispuse”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu Maramureș.
Spiritele rămân încinse, mulți pescari susținând că realitatea ar fi alta decât o arată informarea autorităților. Așteptăm concluziile finale ale Gărzii de Mediu Maramureș, cu sancțiunile și măsurile aferente, cu speranța ca se va face lumină în această situație.
DirectMM.ro
Citește și