152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Catedrala „Sfânta Treime” din Baia Mare a găzduit Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului (GALERIE FOTO)
Sâmbătă, 06 februarie, de la ora 8:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, cu prilejul întrunirii membrilor Adunării Eparhiale.
Soborul slujitor a fost alcătuit din Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” și consilier social-filantropic și misionar, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social și Arhid. Gherasim Nap.
Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, condus de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.
După acesta, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a prezidat lucrările Adunării Eparhiale, care s-au desfășurat în spațiul de jos al Catedralei Episcopale (demisol), pentru a se păstra distanțarea fizică și normele de protecție privind pandemia COVID-19. A fost analizată întreaga activitate a eparhiei, pe anul 2020, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educaţional, canonico-juridic şi monahal, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.