„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 2 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 2 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 4 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 7 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 7 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 11 ore în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - 11 ore în urmă
Ajunul Bobotezei: Tradiții și obiceiuri legate de această zi - 12 ore în urmă
Unde liturghisesc ierarhii de Bobotează - 13 ore în urmă
Iulia Ioana Vlad împlinește azi 18 ani - 13 ore în urmă
Incendiu în miez de noapte în Crăciunești; Pompierii s-au luptat cu focul timp de trei ore
Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost solicitați să intervină azi-noapte, în jurul orei 02.10, la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Crăciunești, comuna Bocicoiu Mare.
Trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD s-au deplasat de urgență la locul indicat. Din fericire, nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul era în faza de ardere generalizată. Pompierii militari au luptat cu flăcările timp de aproape trei ore. Au ars circa 100 de metri pătrați acoperiș din lemn ai casei tip duplex și aproximativ 80 de metri pătrați anexe gospodărești.
Din primele cercetări, reiese că focul a izbucnit în camera centralei termice, din cauza burlanului metalic de evacuare a fumului, neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.
Cum sezonul rece este departe de a se fi încheiat, reamintim cetățenilor câteva din cele mai importante măsuri de prevenire, referitoare la coșurile și burlanele pentru evacuarea fumului:
- verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se efectuează numai de către persoane specializate;
- coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
- în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei, ce pot fi surse de aprindere.