Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 26 minute în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 11 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 11 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 zile în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 zile în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 2 zile în urmă
Au fost aprobate prin Ordin de ministru normele metodologice de aplicare a Programului național pilot de tip „Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a
Au fost publicate, în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 186/24.02.2021, Normele metodologice de aplicare a Programului național pilot de tip „Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a, inclusiv, aprobate prin Ordinul ministrului educației, nr. 3300/19.02.2021.
Programul vine în sprijinul elevilor care au avut dificultăți în procesul de învățare, pe parcursul ultimului an, propunând măsuri remediale menite să recupereze decalajele, având ca obiectiv final consolidarea și aprofundarea cunoștințelor specifice, în vederea diminuării ratei abandonului școlar, în special pentru elevii proveniți din medii sociale dezavantajate.
Fiecare elev cuprins în program va beneficia de un tichet în valoare de 200 de lei, pentru semestrul al II-lea al anului școlar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020.
Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 6/3.02.2021, prin care a fost aprobată implementarea Programului, de către Guvernul României, se modifică și completează reglementările prevăzute la art. 58 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.
Programul prevede ca toți elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon școlar sau dacă nu au putut participa la cursurile online. Măsurile de sprijin aprobate de Guvern îi vor ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală, să ajungă la același nivel cu cei care au participat la cursurile online și să poată beneficia, ulterior, de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii, informează reprezentanții ISJ Maramureș.