Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 45 minute în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 2 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 13 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 13 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 zile în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 zile în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 zile în urmă
Ministrul Educației despre programa de BAC: Îi lăsăm pe cei care dau examen de admitere la universități să se concentreze pe acele materii
Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost modificată, fiind adaptată la faptul că semestrul I s-a desfășurat în bună parte online și există goluri în predarea materiei.
Cu toate acestea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că unele schimbări din programa pentru BAC nu au fost făcute din cauza pandemiei ci pentru ca materia de examen să fie adaptată „aspirațiilor fiecărui elev”, indiferent de facultatea pe care decide să o urmeze. Astfel, programa este acum mai flexibilă iar elevii care dau examen de admitere la universități se pot concentra pe materiile de la admitere, susține ministrul.
Potrivit acestuia, comentariile literare cerute la BAC le vor fi de folos tuturor elevilor care vor urma facultăți în România, însă nu și acelora care se vor înscrie la facultăți din afara țării, motiv pentru care programa de examen ar trebui să fie din ce în ce mai flexibilă.
„Programa ar trebui să fie mult mai flexibilă pentru a putea fi adaptată aspirațiilor fiecărui elev. Avem elevi de clasa XII-a care vor să meargă la Johns Hopkins University și ne spun că acolo nu le vor folosi deloc aceste comentarii literare pe care trebuie să le învețe pentru bacalaureat”, pe când altora, care rămân în țară le vor folosi foarte mult, a susținut Sorin Cîmpeanu.
Totodată, programa ar trebui să fie și mai diversificată, tocmai pentru că nu toți elevii doresc să meargă pe aceeași linie, și astfel, nu toți au nevoie de aceeași pregătire pentru viitor, a afirmat ministrul Educației.
Conform spuselor ministrului, procesul de adaptare a programei de BAC va continua, astfel încât viitorii studenți să se poată concentra și pe materia de admitere la facultăți, nu doar pe materia examenului de final de clasa a XII-a.
„Cei care știu că vor da examen de admitere în universități din țară sau din străinătate la anumite materii, se vor concentra pe acele materii. Să îi lăsăm să atingă performanța pe acele materii”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.
Sursa – digi24.ro