Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 3 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 5 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 9 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - 12 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - 12 ore în urmă
Nicolai Tand a gătit pentru vârstnicii Căminului din Baia Sprie - 16 ore în urmă
Poliţiştii maramureşeni, la datorie în noaptea dintre ani - 17 ore în urmă
Credincioșii sunt așteptați la Mănăstirea Pietroasa-Borșa în această noapte - 18 ore în urmă
Noaptea dintre ani la Mănăstirea Moisei - în urmă
Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 1 zi în urmă
DNA: Președintele unei asociații de creștere a bovinelor din Maramureș a fost trimis în judecată, în stare de libertate. Care sunt motivele
Caz instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, Biroul Teritorial Baia Mare. Președintele unei asociații de creștere a bovinelor a fost trimis în judecată, însă a fost menținut în stare de libertate. Iată ce a făcut!
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, în calitate de președinte al unei asociații de creștere a bovinelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut următoarea stare de fapt! În perioada 2016-2017, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai multe documente false (cereri-adeziune de înscriere în asociație, tabele centralizatoare privind acordul, datele de identificare, numărul de animale pe fiecare membru al asociației și suprafața alocată fiecărui membru etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, conform reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție.
O parte din documentele depuse la APIA ar fi fost falsificate chiar de inculpat pentru a atesta îndeplinirea condițiilor necesare de către asociația pe care o conducea. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 304.204 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză, au mai arătat reprezentanții Direcției Naționale de Anticorupție.
DirectMM.ro