Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 1 minut în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 21 minute în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 5 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 6 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 7 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 7 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 18 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 19 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
Responsabilitate și implicare pentru un mediu mai curat: Peste o mie de saci cu deșeuri, colectați în numai câteva ore de pe malurile Lacului Firiza (FOTO)
Oameni de toate vârstele și din diferite colțuri ale lumii s-au unit astăzi și au participat la evenimentul organizat de Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, au arătat oficialii instituției, care continuă, astfel, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei.
S-au implicat voluntari internaționali ai Corpului European de Solidaritate, ai Centrului pentru Dezvoltare Durabilă Greentin, ai Federației YMCA România, ai Asociației YellowShirts și ai Fundației Somaschi, au mai precizat responsabilii acțiunii.
„Prin acțiunea de colectare a deșeurilor dorim să oferim un exemplu de bune practici prin care se reduce poluarea apei. În cadrul turului ghidat, voluntariilor le-au fost prezentate detalii tehnice ale barajului Strâmtori-Firiza”, a explicat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.
Cetățenii s-au organizat în echipe de 4-6 persoane și au colectat selectiv deșeurile de pe malul lacului Firiza. Au fost organizate șase locații de colectare a deșeurilor, fiind adunați peste o mie de saci. „Una dintre problemele cu care se confruntă omenirea la ora actuală este poluarea apelor. Aceasta are consecințe directe și imediate, atât asupra mediului și apelor, cât și asupra accenturăii fenomenelor extreme prin care trece astăzi omenirea: secetă/indundații/eroziune costieră. Fiecare dintre noi poate face ceva pentru a proteja mediul! Mulțumim tuturor pentru spiritul civic de care ați dat dovadă!”, a conchis Cristina Vădan.
C.Ț.