Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 59 minute în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 1 oră în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 2 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 6 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 7 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 8 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 8 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - în urmă
Agenţia Europeană a Medicamentului va anunţa până joi dacă există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser, după ce au fost semnalate astfel de cazuri rare în mai multe ţări europene, informează Agerpres.
Anunţul survine la câteva ore după ce şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, a menţionat existenţa unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin.
„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, a spus oficialul EMA.
Comitetul de securitate al EMA „nu a ajuns încă la o concluzie, iar analiza este în desfăşurare” a declarat agenţia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.
EMA a anunţat pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depăşească riscurile şi că utilizarea acestuia rămâne sigură şi eficientă, după ce mai multe ţări europene hotărâseră să suspende temporar vaccinările.
Agenţia Europeană a Medicamentului a explicat, totuşi, că există o posibilă legătură cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge şi că va prezenta recomandări la şedinţa din această săptămână a comitetului său de securitate.
Sursa – digi24.ro