David Popovici a bifat o nouă achiziție costisitoare. Ce și-a cumpărat campionul olimpic - 56 minute în urmă
Atelier de creație organizat de Muzeul de Etnografie la Școala „Lucian Blaga” din Baia Mare - 2 ore în urmă
Cum s-a construit contextul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza - 2 ore în urmă
În această seară: Teatrul Ararat vă invită la spectacolul „Vasile Lucaciu – Erou Național” - 2 ore în urmă
Sebastian Stan, nominalizat la Oscar pentru „The Apprentice” - 3 ore în urmă
Marea Unire, Centenarul şi închisorile comuniste de la minele Baia-Sprie, Cavnic, Nistru - 4 ore în urmă
La Catedrala Episcopală va avea loc ședința de lucru a Adunării Eparhiale - 4 ore în urmă
ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împlinește 76 de ani - 5 ore în urmă
Sighetu Marmației: Oportunitate de finanțare pentru eficiență energetică și sisteme fotovoltaice - 6 ore în urmă
Consulat Onorific al Republicii Moldova, inaugurat în Baia Mare; Florentin-Nicolae Tuș a fost numit consul onorific - 16 ore în urmă
IPJ Maramureș: Şi animalele au dreptul la un tratament sănătos
Proprietarii de animale şi nu numai sunt informaţi cu privire la faptul că şi animalele sunt protejate prin legea 205 din 2004. Astfel, în cazul în care sunt supuse unor situații de pericol, acestea beneficiază de servicii publice de adăpostire specializate, care presupun preluarea, asistarea veterinară de urgență, inclusiv intervenția chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea, controlul bolilor.
Un animal aflat într-o situație de pericol este un animal care a fost rănit sau schingiuit, animal care a fost implicat în lupte între animale, animal domestic sau animal captiv asupra căruia a fost practicat tirul, animal folosit pentru dresajul altor animale, animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, animal din speciile ecvide, bovine, ovine și caprine aflat fără supraveghere pe căile de circulație.
Astfel, cetățenii trebuie să știe că polițiștii din cadrul Poliției Române, care în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol, emit de îndată ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.
Obligația de a asigura servicii publice de adăpostire a animalelor aflate într-o situație de pericol revine consiliilor județene.
Polițiștii constată existența situației de pericol în baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului, care rezultă din: constatarea directă; înregistrări video, audio, fotografii, indiferent de proveniența acestora; înscrisuri, inclusiv cele sub formă de mesaje sau publicații în mediul electronic și sau de telefonie mobilă; fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.
Polițiștii nu emit ordin de plasare a animalului în adăpost atunci când constată că situația de pericol nu a fost generată de către deținătorul animalului, iar acesta declară în scris că va asigura condiții optime pentru respectivul animal.