Reținut după ce a furat o mașină, a lovit două autovehicule parcate și a agresat un bărbat. Nu are permis și era și băut - 36 minute în urmă
Premii frumoase obținute de elevi din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Spriela la Concursul Național Made for Europe - 52 minute în urmă
Proiect de 10,85 milioane de lei pentru drumuri în Cicârlău - 1 oră în urmă
Crucea monumentală a fost montată pe Catedrala Mântuirii Neamului - 1 oră în urmă
A fost odată respect pentru profesori. Astăzi, în unele școli, e teamă, e violență, e confuzie. - 3 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Maramureș - 3 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Vizita patronului trustului de presă Mirror la Solotvino (II) - 4 ore în urmă
Criză pe piața citricelor? Se anunță scumpiri și dezechilibre pe piața fructelor - 4 ore în urmă
Satul Breb, premiat la categoria „Sate de poveste” în cadrul Galei Destinația Anului 2025 - 4 ore în urmă
Cocoșul de munte – simbol al sălbăticiei în Parcul Național Munții Rodnei - 5 ore în urmă
Mai multe berze negre – specie foarte rară în România – și-au făcut apariția într-un județ din țară (FOTO)
Mai multe berze negre au fost observate pe două iazuri din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Serviciului Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.
Potrivit acestora, păsările, care au o prezenţă mult mai rară în România, în comparaţie cu berzele albe, au fost văzute pe iazurile Axinte şi Cal Alb din cadrul Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică ROSPA0049 Iazurile de pe valea Ibănesei- Başeului- Podrigăi.
Este o specie mult mai rară şi mai retrasă, comparativ cu barza albă. Evită complet prezenţa umană, astfel că şi cele mai mici intervenţii (în special activităţi în zona cuibului), pot avea efecte catastrofale asupra succesului de cuibărit”, susţin oficialii Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.
Ciconia nigra, aşa cum este denumită ştiinţific barza neagră, este prezentă în România doar în perioadele de cuibărit. Ea preferă pădurile bătrâne din zonele joase, de luncă din apropierea lacurilor, râurilor sau a terenurilor mlăştinoase.
Sursa – digi24.ro