O expoziție, două autoare - 39 minute în urmă
Cum se pregătea casa pentru Paști în Maramureșul de altădată - 2 ore în urmă
Primăvara în satul de pe Dealul Florilor - 3 ore în urmă
Trei elevi de la Liceul „Petru Rareș” Târgu Lăpuș s-au calificat la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu” - 3 ore în urmă
Recuperarea după implant dentar: sfaturi utile - 3 ore în urmă
TVR va organiza dezbaterea finală cu candidații din turul 1 al alegerilor prezidențiale - 3 ore în urmă
Centrul de zi pentru vârstnici din Desești prinde contur - 5 ore în urmă
Ursul și primarul – o poveste românească despre frică, putere și decizie - 5 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European - 6 ore în urmă
Salvamont Maramureș – sute de oameni salvați pe parcursul anului trecut - 6 ore în urmă
Eveniment cultural în Giulești: Se împlinește un secol de alianță defensivă între România și Polonia. Vor lua parte oaspeți din ambele țări
Luna iunie va veni cu un eveniment cultural inedit în comuna maramureșeană Giulești. Acesta este menit să marcheze un secol de alianță defensivă între România și Polonia.
Autoritățile au anunțat faptul că vor organiza la Giulești un eveniment cultural legat de “Comemorarea a 100 de ani de relații militare Româno-Poloneze”.
În cadrul acestuia, vor fi evidențiate evenimentele care au avut loc în 3-6 octombrie 1914, când satele maramureșene, ocupate de ruși la vremea aceea, au fost eliberate de legionarii polonezi, care au plătit cu prețul vieții libertatea înaintașilor noștri.
Acel moment a fost unul deosebit de important pentru istoria națională, dar și pentru cea locală. Ca urmare, autoritățile județene și primăria din Giulești au încheiat un acord de cooperare, în baza căruia a fost acordat, din fondul de rezervă al Consiliului Județean Maramureș, suma de 90.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment.
La acesta vor participa reprezentanți ai autorităților poloneze și române, care vor evoca eroismul celor care au ajutat la eliberarea maramureșene. „Memoria celor care au luptat cu prețul vieții pentru ca noi astăzi să ne bucurăm de libertate, democrație și de o Românie întregită trebuie să o păstrăm vie și să o transmitem generațiilor viitoare, pentru că este una din cele mai de preț moșteniri pe care le avem”, arată autoritățile.
DirectMM.ro