Metamorfoza Senatului României: Între huiduieli, restructurări și ironii amare - 4 ore în urmă
Zborul, un vis mai aproape de realitate; Campania Aeroclubului „Alexandru Papană” din Baia Mare - 5 ore în urmă
Oana Larisa Pop de la Colegiul de Arte Baia Mare, premiul I la Concursul Național de Interpretare Vocală „Magia Cântecului” - 7 ore în urmă
„Leul de la Șișești”: Vasile Lucaciu, apărător al drepturilor românilor ardeleni - 8 ore în urmă
Piața Libertății va fi închisă temporar - 9 ore în urmă
Povestea Melaniei Trump, prima doamnă cu rădăcini slovene - 10 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în Parohia Ortodoxă Săpânța - 12 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Muzica Klezmer din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Un nou proiect educațional prinde viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 13 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de părintele Bogdan Ciocotișan, au participat la un cerc de iconografie în atelierul pictorului bisericesc Gheorghe Rogojan - 13 ore în urmă
Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au „descins” la Școala Gimnazială Rozavlea
Joi, 17 iunie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au „descins” la Școala Gimnazială Rozavlea, unde s-au întâlnit cu 86 de elevi din clasele primare și gimnaziale.
„Descinderea” s-a realizat într-un mod prietenos și apropiat de copii, scopul fiind prevenirea bullying-ului și cyberbullying-ului, a actelor de violență în școală, adevărate fenomene sociale în mediul școlar care din păcate iau din ce în ce mai multă amploare.
Polițiștii le-au explicat copiilor că bullying-ul și cyberbullying-ul nu sunt glume, ci sunt forme de hărțuire, iar hărțuirea este infracțiune. Copiii nu știu că pot răspunde penal pentru comportamentul de tip bullying, pentru că ei nu știu că prin acest comportament pot comite cinci infracțiuni, de la hărțuire, la amenințare, șantaj, lovire până la determinarea și înlesnirea sinuciderii.
De asemenea, polițiștii le-au povestit despre reguli, legi, drepturi și obligații. Copiii trebuie să respecte regulile și legile nu pentru că trebuie, ci pentru că înțeleg consecințele nefaste care survin încălcării acestora, consecințe care îi afectează nu doar pe cei din jur, ci și pe cei care le comit.
Regula de aur pe care fiecare copil sau cetățean trebuie să o respecte este: Libertatea MEA este până acolo unde nu încalcă libertatea TA – precizează polițiștii maramureșeni.